Video: Rangers prestrieľali súpera, kanonier Nash sa zobudil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rangers jasne vyhrali na ľade Tampy a vyrovnali sériu
Tyler Johnson (9) z Tampa Bay prevzal puk a mieri do bránkoviska súpera New York Rangers počas štvrtej hry o Stanleyho pohár. Tampa, 22. máj 2015. Foto: SITA/AP

TAMPA 23. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali v piatkovom stretnutí nad Tampou Bay 5:1 a vyrovnali stav finálovej série play-off Východnej konferencie NHL na 2:2 na zápasy.

Lundqvist veľa premýšľal

Dva góly strelil útočník Rick Nash, vôbec svoj prvý v tohtoročnom play-off bývalý kapitán Lightning Martin St. Louis, Henrik Lundqvist pustil za svoj chrbát len jednu z 39 striel. Práve švédsky brankár bol rozdielovým hráčom. V predchádzajúcich dvoch súbojoch totiž inkasoval 12 gólov.

„Po tých dvoch prehrách som sa necítil dobre. Veľa som sa prechádzal a rozmýšľal, čo musím zmeniť. Pomohli mi aj rady ľudí, ktorých mám okolo seba. Tlak v týchto situáciách je obrovský a je dobré, že sa môžem o tom porozprávať,“ povedal Lundqvist.

Naopak, jeho náprotivok Ben Bishop zaznamenal v piatok len 19 úspešných zákrokov. „Doma sme určite nechceli podať takýto výkon a prehrať. V prvej polovici zápasu sme ešte hrali dobre, ale potom New York premenil niekoľko šancí,“ komentoval Bishop.

Nash sa zobudil

Zobudil sa kanonier Nash. Strelil dva góly, teda toľko, čo doteraz v celom play-off. „Tlak na mňa byť produktívny je tu stále a vždy cítim sklamanie, že mužstvu nepomôžem tak, ako by sa odo mňa očakávalo. Preto som rád, že to dnes vyšlo,“ povedel Nash, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Jediný gól Tampy strelil kapitán Steven Stamkos, ktorý v 32. minúte svojou typickou strelou z prvej vyrovnal na 1:1.

„Tak to v tejto lige chodí, nikdy neviete, čo sa stane. Hovorilo sa o tom, ako Rangers inkasovali v predchádzajúcich zápasoch po šesť gólov, teraz sme dostali my päť. V konečnom dôsledku je však jedno, či prehráte 0:1 alebo 1:10, stav série je vyrovnaný a my musíme vyhrať zápas na ich ľade,“ povedal Stamkos, ktorý strelil šiesty gól v bojoch o Stanleyho pohár. Piaty duel je na programe v nedeľu na ľade Rangers.

NHL play off – finále Východnej konferencie

(hrá sa na štyri víťazstvá):

Tampa Bay – New York Rangers 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

– stav série 2:2

Góly: 32. Stamkos (Killorn, V. Filppula) – 18. Rick Nash (Hayes, Hagelin), 36. Kreider (Klein, Yandle), 38. Yandle (Klein, Rick Nash), 46. St. Louis (Brassard, Boyle), 52. Rick Nash (Hayes, Yandle)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrik LundqvistMartin St. LouisRick NashSteven Stamkos