Višňovský možno zakotví v Rakúsku, v NHL má otvorené dvere

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 25. mája (WEBNOVINY) – Hokejový obranca Ľubomír Višňovský priznáva, že je v kontakte s klubom rakúskej súťaže EBEL KAC Klagenfurt.

Zatiaľ však 38-ročný majster sveta 2002 nič nepodpísal a rokuje aj o zmluve s New Yorkom Islanders, kde hral doteraz. „Bavili sme sa. Ponúkli mi niečo, ale nič som nepodpísal. Mám tam otvorené dvere. Rokujeme o zmluve aj s Islanders, niečo mi ponúkli, ale zatiaľ sme sa nedohodli. Mám na to celé leto, aby som sa rozhodol, čo bude ďalej. Veľa bude záležať aj od zdravia, ako sa dám počas leta dokopy. NHL je však NHL a bude vždy priorita,“ povedal pre Rádio Slovensko Ľubomír Višňovský.

Rodák z Topoľčian mal s Islanders doteraz zmluvu na priemerne 4,75 milióna dolárov ročne, jej platnosť sa skončila po poslednom zápase sezóny 2014/2015, v ktorej bol so šiestimi miliónmi spoločne s Johnom Tavaresom najlepšie plateným hráčom tímu z Long Islandu.

Višňovský odišiel do zámoria po majstrovstvách sveta 2000 v Petrohrade, najskôr hral za Los Angeles Kings, neskôr za Edmonton, Anaheim a v Islanders je od lockoutu v roku 2012. V ročníku 2014/2015 odohral v základnej časti NHL 53 duelov s bilanciou 5 gólov a 15 asistencií, v play-off pridal v štyroch súbojoch dve asistencie. Ročník nedohral pre otras mozgu po zákroku Toma Wilsona z Washingtonu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír Višňovský