Višňovský podporuje Lintnera, hokej potrebuje mladú krv

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Višňovský
Ľubomír Višňovský Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. mája (WEBNOVINY) – Kandidatúru na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ohlásili doterajší šéf Igor Nemeček, ktorého na kongrese SZĽH 25. júna vyzve v boji o tento post bývalý reprezentant a majster sveta z roku 2002 Richard Lintner.

Práve 37-ročného druhého menovaného vo voľbách podporuje jeho exspoluhráč zo slovenského národného tímu a tiež držiteľ zlata z MS v Göteborgu Ľubomír Višňovský.

„Potrebujeme mladú krv, potrebujeme niečo nové, niečo zmeniť, zlepšiť prácu s mládežou i systém. Myslím si, že Rišo je dosť skúsený i chalani okolo neho, ktorí hrali svetový hokej. Myslím si, že by sa to dalo. Dúfajme, že horšie to už nebude,“ vyjadril sa na utorkovom stretnutí s médiami Ľ. Višňovský a na túto tému pokračoval: „S Rišom komunikujem, párkrát sme si volali, ja stojím za ním. Povedal som mu, že keby som skončil s aktívnou činnosťou na ľade, určite by som mu chcel nejako pomôcť, pracovať pri ňom. On povedal, že by bol rád.“

Richard Lintner predstavil program a v boji o šéfa SZĽH vyzve Igora Nemečka. Myslíte si, že slovenský hokej potrebuje zmenu a Citrón má šancu uspieť?

Tridsaťosemročný topoľčiansky rodák zároveň pochválil výkony a výsledky slovenskej „dvadsiatky“, ktorá si na prelome rokov v Kanade vybojovala víťazstvom nad rovesníkmi zo Švédska 4:2 bronz na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie. „Juniori prekvapili, bolo to veľmi príjemné. Pozeral som ich zápasy, hrali veľmi slušný hokej. Až na úvodný duel s Kanadou (0:8, pozn.), ktorá bola iný level, boli chlapci vyrovnaným súperom pre každého, aj lepší,“ doplnil Višňovský.

Na národnosti trénera nezáleží

Ako je známe, po štyroch rokoch ukončil pôsobenie v slovenskom národnom tíme tréner Vladimír Vůjtek. Po jeho odchode zasadne na reprezentačnú stoličku nový kormidelník. Na otázku z pléna, akú cestu – kanadskú, severskú či slovensko-českú – by uprednostnil a zvolil, Ľubomír Višňovský na brífingu s médiami uviedol s úsmevom: „Pre mňa za mňa, nech je to aj Bulhar. Či je Kanaďan, Rus, či je taký, onaký, treba vybrať toho najlepšieho. Je mi úplne jedno, z akej krajiny pochádza. Urobme výsledky, nech tu spraví kouč systém. Keď to bude Slovák, nech ukáže, ako sa to má robiť. Samozrejme, že to nebude hneď prvý rok, ale jednoducho, nech sa vyberie tan najlepší, ktorého je možné na trhu získať.“

Podľa jeho slov nie je pravda, že nám kanadský či iný štýl nevyhovuje. „V reprezentácii sú hráči, ktorí vedia hrať hokej. Ak tréner dá a určí správny systém tímu, môže byť z hocijakej krajiny. Hráč dodrží inštrukcie, keď to platí na súpera a zápase vyhráme. Každý bude potom nadšený,“ podotkol Ľ. Višňovský.

Mien spomenul niekoľko

Na naliehanie zástupcov médií sa 38-ročný obranca tímu NHL New York Islanders snažil konkretizovať aj niektoré mená slovenských trénerov, ktorí by mohli prichádzať do úvahy na post reprezentačného lodivoda.

„Priznám sa, že nad tým som ešte nerozmýšľal. Neviem, napríklad Vlado Országh, pod jeho vedením som ešte nikdy nebol. Poznám ho len ako hráča, nie ako trénera. Trochu som zažil Peťa Oremusa, veľmi dobré referencie som počul na Zdena Cígera, takisto aj na Ernesta Bokroša. Tých trénerov asi máme nejakých, len treba vybrať tých najlepších. Ja ich však nemôžem a ani nechcem hodnotiť. Zo zahraničných kandidátov skutočne nemám predstavu, kto by to mohol byť,“ dodal Ľubomír Višňovský.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor NemečekĽubomír VišňovskýRichard LintnerVladimír Vůjtek