Nemeček alebo Lintner? Slováci majú jasno, koho by volili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fanúšikovia
Až 72 percent hokejových fanúšikov nie je spokojných so stavom tohto športu na Slovensku. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 28. mája (WEBNOVINY) – Až 72 percent hokejových fanúšikov nie je spokojných so stavom tohto športu na Slovensku. Vyplýva to z prieskumu agentúry TNS Slovakia. Ten zrealizovali v máji tohto roka na vzorke 501 respondentov vo veku 18 až 65 rokov.

Na Slovensku sa počas nedávnych majstrovstiev sveta považovalo za hokejového fanúšika a aktívne sa o toto odvetvie zaujímalo až 75 percent Slovákov. Z nich takmer tri štvrtiny (72 percent) vnímajú stav slovenského hokeja v porovnaní s majstrovským rokom 2002 za horší až výrazne horší. Lepší v porovnaní s minulým obdobím je len podľa 9 percent respondentov.

Fanúšikovia majú jasno

Súčasný stav hokeja na Slovensku bol hlavným dôvodom na iniciovanie zmien, ktoré spojili významné osobnosti slovenského hokeja do tzv. Lintnerovho tímu. Z výsledkov prieskumu vyplynulo, že aktivity bývalých hokejistov na čele s Richardom Lintnerom registruje viac ako polovica (59 percent) hokejových fanúšikov a až 82 percent ľudí hodnotí tieto aktivity pozitívne.

S blížiacimi sa voľbami prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktoré sa uskutočnia už na budúci mesiac, TNS Slovakia zisťovala, koho by Slováci volili, ak by sa na týchto voľbách mohli zúčastniť. Takmer dve tretiny (64 percent) hokejových fanúšikov by v hlasovaní dali svoj hlas Lintnerovi.

Richard Lintner predstavil program a v boji o šéfa SZĽH vyzve Igora Nemečka. Myslíte si, že slovenský hokej potrebuje zmenu a Citrón má šancu uspieť?

Nemeček by dostal iba 7 percent hlasov

Súčasný prezident Igor Nemeček by dostal 7 percent hlasov. Z tých ľudí, čo zaregistrovali aktivity Lintnera, by mu svoj hlas vo voľbách dalo až 81 percent. Zber dát sa uskutočnil ešte pred ohlásením oficiálnej kandidatúry Lintnera na funkciu prezidenta SZĽH.

Prieskum zrealizovala agentúra TNS Slovakia prostredníctvom internetu. Vzorka 501 respondentov je reprezentatívna pre populáciu Slovenska vo veku 18 – 65 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, kraja a veľkosti miesta bydliska. Terénna fáza výskumu sa konala v máji 2015.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor NemečekRichard Lintner
Firmy a inštitúcie SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja