Video: Chicago si vynútilo siedmy zápas, Hossa skóroval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Chicago si vynútilo siedmy zápas, Hossa skóroval
Slovenský hokejista v drese Chicago Blackhawks Marián Hossa (81) skóruje proti Anaheimu počas druhej tretiny zápasu zámorskej NHL, Chicago, 27. máj 2015. Foto: SITA/AP

CHICAGO 28. mája (WEBNOVINY) – Aj vo finále Západnej konferencie play-off NHL sa bude hrať rozhodujúci siedmy zápas.

V stredajšom stretnutí totiž hokejisti Chicaga zdolali Anaheim 5:2 aj vďaka jednému gólu Mariána Hossu a vyrovnali stav série na 3:3 na zápasy. Aj v sérii New Yorku Rangers s Tampu Bay je stav nerozhodný 3:3.

Hossov tretí gól v tohtoročnej play-off

Hossa zvýšil v polovici zápasu svojím tretím presným zásahom v tohtoročnom play-off na 2:0 po presnej prihrávke obrancu Duncana Keitha. Trafil otvorený priestor strelou z ľavého kruhu. Keith bol jedným z najdôležitejších postáv duelu, prihral na tri góly. V play-off tak má ako obranca 16 bodov v 16 zápasoch.

„On je taký zvláštny zjav. Jeho kondícia a metabolizmus sú neuveriteľné. Čím viac hrá, tým je lepší,“ pochválil dvojnásobného držiteľa Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu Keitha tréner Blackhawks Joel Quenneville. Keith aj pri Hossovom góle ukazál, prečo je taký cenený. Dlho miešal puk, kým našiel voľného slovenského útočníka. Ten potom nemal problém trafiť poloprázdnu bránku.

O oboch finalistoch rozhodne siedmy zápas

Len druhý raz v novodobej histórii NHL (od 1967/68) rozhodne o oboch finalistoch Stanleyho pohára siedmy zápas, naposledy sa tak stalo v roku 2000. Aj Chicago, aj Anaheim prehrali v minulej sezóne zápas číslo 7 s neskorším víťazom Los Angeles. Ducks v druhom kole, Blackhawks vo finále konferencie. „Pamätám si na ten pocit. Určite ho nechceme zažiť znovu,“ spomína útočník Chicaga Patrick Kane, ktorý k stredajšej výhre prispel desiatym gólom v play-off.

Anaheim dokonca tretí rok po sebe nevyužil v play-off vedenie 3:2 na ukončenie série, dva roky po sebe napokon prehral aj siedmy zápas. „Ak chceme ľudom ukázať, že na to máme, musíme vyhrať. Áno, posledné dva roky sa nám to nepodarilo, ale to si nebude nikto pamätať, ak teraz vyhráme a postúpime do finále Stanleyho pohára,“ povedal útočník Ducks Kyle Palmieri.

NHL play-off – finále Západnej konferencie

(hrá sa na štyri víťazstvá):

Chicago – Anaheim 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Góly: 29. Saad (P. Kane, Keith), 31. HOSSA (Keith, B. Richards), 33. P. Kane (Keith), 57. Shaw (Desjardins, Vermette), 60. Shaw (Desjardins, Krüger) – 35. Maroon (Fowler, Vatanen), 42. Stoner (Thompson, Silfverberg)

Marián Hossa (Chicago) 1 gól, 2 strely, odohral 15:08 min

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Joel QuennevilleMarián HossaPatrick Kane