Video: Tampa si zahrá o Stanleyho pohár, hviezdou Bishop

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tampa Bay
Hokejisti Tampa Bay sa tešia z postupu do záverečnej série o Stanleyho pohár. Foto: SITA/AP

NEW YORK 30. mája (WEBNOVINY) – Hokejisti tímu Tampa Bay Lightning zvíťazili v rozhodujúcom siedmom zápase finále play-off Východnej konferencie NHL na ľade mužstva New York Rangers 2:0 a postúpili do záverečnej série o Stanleyho pohár. Výrazný podiel na piatkovom triumfe „bleskov“ mal brankár Ben Bishop, ktorý zneškodnil všetkých 20 striel domácich.

Gólman Bishop si pripísal aj jednu asistenciu

Pripísal si tretie čisté konto v tohtosezónnej vyraďovacej časti, druhé v už skončenej sérii proti NY Rangers. Nulu zaznamenal aj v rozhodujúcom siedmom súboji 1. kola play-off proti Detroitu, v minulosti dosiahli dva shutouty v siedmych dueloch vyraďovacej časti jednej sezóny iba dvaja gólmani – v roku 2002 Patrick Roy a v roku 2011 Tim Thomas.

Bishopa vyhlásili za prvú hviezdu piatkového zápasu, okrem čistého konta mal aj jednu asistenciu. „V Madison Square Garden sa cítim naozaj dobre a na pohode mi pridala aj naša tohtosezónna bilancia s Rangers, celkom sa nám darilo. Veril som si a podarilo sa nám dosiahnuť úspech,“ povedal po súboji Bishop.

Kapitán postupujúceho mužstva Steven Stamkos doplnil: „V tomto play-off máme zaujímavú sériu. Hrali sme v prestížnych halách, vyradili sme Detroit, Montreal a teraz NY Rangers. Ak sa nemýlim, tak sme prvé mužstvo v histórii, ktoré na ceste do veľkého finále vyradili tri mužstvá z Original Six. Už len ukazuje, aká je táto vyraďovacia časť náročná.“

O Stanley Cup si zahrajú po jedenástich rokoch

„Jazdec“ Henrik Lundqvist kapituloval dvakrát, keď ho v 42. min prekonal Alex Killorn a v 52. min aj Ondřej Palát. Tampa Bay si o Stanley Cup zahrá po jedenástich rokoch, v sezóne 2003/2004 si vo finále poradila s Calgary 4:3 na zápasy a získala cennú trofej.

Tímu NY Rangers, víťazovi Prezidentskej trofeje za najúspešnejšie mužstvo v základnej časti, sa nepodarilo zopakovať finálovú účasť spred roka. Rangers sa stali prvým tímom v histórii NHL, ktorý v piatom a siedmom zápase jednej série v domácom prostredí nestrelil ani gól.

Lightning postupom získali Prince of Wales Trophy (pre víťaza Východnej konferencie) a vo finále nastúpia od 5. júna proti tímu zo Západnej konferencie – rozhodujúci siedmy duel medzi Anaheimom a Chicagom je na programe v sobotu.

NHL play off – finále Východnej konferencie – siedmy zápasy (hralo sa na štyri víťazstvá):
New York Rangers – Tampa Bay Lightning 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

– konečný výsledok série: 3:4, Tampa Bay postúpila do boja o Stanleyho pohár

Góly: 42. Killorn (Matthew Carle, V. Filppula), 52. Palát (T. Johnson, Bishop)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrik LundqvistPatrick RoySteven StamkosTim Thomas
Firmy a inštitúcie Tampa Bay Lightning