SZĽH rozdávalo ceny, najprestížnejšiu udelili rozhodcom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nemeček alebo Lintner? Hokej si volí nového šéfa
Pohľad na ceny Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) pre najlepších hráčov počas kongresu SZĽH. Bratislava, 25. jún 2015 Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 25. júna (WEBNOVINY) – Vo štvrtok ocenili v Bratislave najlepších hráčov a hráčky v súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH). Slávnostné udeľovanie cien predchádzalo kongresu SZĽH, ktorého hlavným bodom bude voľba prezidenta zväzu.

Najväčší potlesk zožala Cena fair play

Najväčším potleskom ocenili hokejoví činovníci udelenie Ceny fair play – Ceny Michala Polóniho dvojici rozhodcov Milanovi Vidovi a Adamovi Bindovi, ktorí počas duelu v Košiciach-Čani identifikovali hroziace nebezpečenstvo pri úniku oxidu uhoľnatého, napriek vlastným problémom zachovali duchaprítomnosť a podieľali sa na vyprázdnení haly, čím zachránili do 200 osôb.

Obrazom: Kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja

„Situácia bola kritická, v prvom rade sme však neuvažovali a snažili sa ľudí evakuovať. Nehľadeli sme na nič iné,“ povedal Milan Vida a Adam Binda doplnil: „Museli sme pomáhať ľuďom s ťažkosťami, nemohli sme pozerať na seba.“

Oceňovali aj ženy s hokejkami

Rada Ligovej komisie I. ligy žien určila najlepšie hráčky na jednotlivých postoch v najvyššej slovenskej ženskej súťaže. Za najlepšiu brankárku vyhlásili Moniku Kvakovú zo Šarišanky Prešov. „Je to pre mňa významné ocenenie, týmto reprezentujem celý prešovský tím. Za pomoc teda ďakujem dievčatám z kabíny za ich pomoc. Je to pre mňa motivácia do nasledujúceho obdobia, aby som sa mohla prekonávať,“ povedala pre agentúru SITA Kvaková.

Medzi obrankyňami si cenu prevzala Edita Raková (HC Petržalka 2010) a najlepšou útočníčkou sa stala Petra Jurčová (HC Spišská Nová Ves). „Cena pre mňa znamená veľa. Je to aj výzva do budúcnosti. Mám za sebou náročnú sezónu, pretože ma prenasledovali zranenia. Snažila som sa to vyriešiť tak, aby som čo najviac dokázala pomôcť svojmu tímu. Hokej ma stále baví a stále mám pred sebou výzvy. Neprestávam na sebe pracovať a verím, že ešte aspoň jednu sezónu bude odovzdávať skúsenosti mladším spoluhráčkam,“ poznamenal pre SITA Raková.

Tibenský sa potešil novej motivácie

Cenu Karola Faka pre najproduktívnejšieho hráča extraligy dorastu si odniesol Tamás Reszégh z HK Ružinov ’99 Bratislava za 104 bodov (42+62) v 56 zápasoch. Za najlepšieho strelca Slovnaft extraligy juniorov Jozefa Tibenského (35 gólov v základnej časti + 4 góly v play-off) zo Slovana Bratislava.

„Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí majú podiel na tomto mojom úspechu. Hráme hokej a bez motivácie sa to nedá. Táto cena je pre mňa motiváciou navyše do ďalšej práce,“ povedal pri preberaní ceny Tibenský.

Najvyššou mužskou súťažou, ktorú riadi SZĽH, je I. liga. Na základe štatistických ukazovateľov po základnej časti sa stal najlepším gólmanom ochranca bardejovskej svätyne Matúš Andreanin (31 zápasov – 94,07 percentná úspešnosť zásahov), najproduktívnejším obrancom bol v sezóne 2014/2015 Pavol Gurčík zo Spišskej Novej Vsi (55 zápasov – 54 bodov /14+40/) a najproduktívnejším ofenzívnym hráčom útočník Senice Martin Kalináč (48 zápasov – 77 bodov /30+47/).

„Veľa to pre mňa znamená. Mrzí ma však, ako sme dopadli ako tím, keď sme vypadli v 1. kole play-off. Sezóna to z tohto hľadiska nebola dobrá,“ povedal Kalináč.

Ocenení hráči a hráčky v súťažiach riadených SZĽH:
I. liga žien – All Stars:

najlepšia brankárka: Monika Kvaková (Šarišanka Prešov)

najlepšia obrankyňa: Edita Raková (HC Petržalka 2010)

najlepšia útočníčka: Petra Jurčová (HC Spišská Nová Ves)

Extraliga dorastu –

Cena Karola Faka pre najproduktívnejšieho hráča:

Tamás Reszégh (HK Ružinov ’99 Bratislava)

Extraliga juniorov –

Cena Dušana Pašeka pre najlepšieho strelca:

Jozef Tibenský (Slovan Bratislava)

I. liga

najlepší brankár: Matúš Andreanin (HC ’46 Bardejov)

najlepší obranca: Pavol Gručík (HK Spišská Nová Ves)

najlepší útočník: Martin Kalináč (Dukla Senica)

Cena fair play – Cena Michala Polóniho:

rozhodcovia Milan Vida a Adam Binda

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia