Cehlárik dostal šancu, môže sa prebojovať do Bostonu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cehlarik
Peter Cehlárik si zahrá vo finále Ligy majstrov Foto: facebook.com/petecehlarik

BOSTON 10. júla (WEBNOVINY) – Slovenského útočníka Petra Cehlárika čaká od utorka 14. júla štvordňový kemp nováčikov klubu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins.

Devätnásťročný Žilinčan naň dostal pozvánku od vedenia „medveďov“ po boku ďalších 36 mladíkov. V hale Ristuccia Arena vo Wilmingtone na predmestí Bostonu sa budú hokejové talenty snažiť presvedčiť zástupcov klubu o svojej kvalite, ich cieľom bude zisk pozvánky do septembrového kempu A-tímu. Cehlárika si vedenie Bruins vybralo v drafte nováčikov v roku 2013 v 3. kole z 90. miesta.

Mladý krídelník, ktorý sa na prelome rokov 2014 a 2015 podieľal na zisku bronzovej medaily pre tím SR „20“ na juniorskom svetovom šampionáte, dlhodobo pôsobí na klubovej úrovni vo Švédsku. V Lulee je od sezóny 2011/2012 a prepracoval sa už do seniorského mužstva, s ktorým v uplynulom ročníku získal titul v Lige majstrov. V najvyššej švédskej súťaži SHL má na svojom konte 86 štartov v základnej časti a ďalších 16 pridal v play-off.

Okrem Cehlárika na kempe nebude chýbať ani všetkých 10 hráčov, na ktorých Boston získal práva koncom júna v ostatnom drafte NHL, z minuloročných piatich výberov v drafte bude sa nepredstaví iba český útočníka David Pastrňák. Ten v minulej sezóne odohral v profilige za Bruins 46 duelov s bilanciou 10 gólov a 17 asistencií.

Správu priniesol denník Boston Globe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David PastrňákPeter Cehlárik