Vladimír Országh opúšťa Slovan, smeruje do extraligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Orszagh
Vladimír Országh sa do Banskej Bystrice vracia po ročnom pôsobení v Slovane Bratislava. Foto: SITA/Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA 30. júla (WEBNOVINY) – Vedenie extraligového hokejového klubu HC ’05 iClinic Banská Bystrica sa dohodlo na spolupráci s trénerom Vladimírom Országhom.

Tridsaťosemročný niekdajší krídelník sa pod Urpín vracia po ročnej pauze, počas ktorej pracoval ako asistent trénera v tíme KHL Slovan Bratislava. V mužstve „baranov“ nahradí Miroslava Chudého, ktorý sa pred pár dňami dohodol s vedením klubu na ukončení zmluvy.

Rovnaký pohľad na hokej so Zedníkom

Sme radi, že Vladimír Országh prijal našu ponuku. Je Bystričan, srdciar a pod Urpínom začal nielen hráčsku, ale aj trénerskú kariéru. V jeho prospech rozhodli i väčšie kvality, ktoré získal ako asistent trénera v mužstve KHL a pri slovenskej reprezentácii. Má viac skúseností než pred rokom, takže má našu dôveru a veríme, že môžeme byť spolu s ním úspešní v blížiacej sa sezóne,“ uviedol pre SITA predseda predstavenstva a riaditeľ HC ’05 iClinic Michal Longauer.

Vladimír Ország povedie tréning A-mužstva Banskej Bystrice už štvrtok večer, jeho asistentom bude Richard Zedník. „Obaja sa poznajú dlhé roky, sú kamaráti. Myslíme si, že to medzi nimi funguje nielen v osobnej sfére, ale rovnaký pohľad a myšlienky majú aj na hokej,“ dodal Longauer.

Vymení si miesto s Filcom

V Banskej Bystrici sa už pripravujú na piatkový exhibičný zápas hviezd, ktorý bude spomienkou na Miroslava Hlinku. Pod Urpínom sa predstavia hráči domáceho HC ’05 iClinic Banská Bystrica proti Výberu hviezd. Vypredaný štadión sa môže tešiť na predstavenie, ktoré na ľade predvedú poprední slovenskí hokejisti – v obrane napríklad Zdeno Chára, Andrej Meszároš, Andrej Sekera, Richard Lintner, Dominik Graňák či Martin Marinčin, v útoku zase Michal Handzuš, Richard Zedník, Tomáš Surový, Marián Hossa, Ján Pardavý, Branislav Jánoš, Marek Hrivík, Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo, Marko Daňo, Richard Pánik, Tomáš Kopecký a Rastislav Pavlikovský. „Pôvodne mal byť na striedačke tímu hviezd ako tréner Vladimír Országh, no teraz bude na banskobystrickej strane a mužstvo hviezd povedie ako kouč Ján Filc,“ ozrejmil trénerskú rošádu v piatkovom exhibičnom súboji Michal Longauer.

Vladimír Országh po ukončení hráčskej kariéry v lete 2010 pôsobil v dvoch sezónach ako pomocník Milana Staša resp. Alpa Suhonena na striedačke extraligovej Banskej Bystrice, neskôr dva roky sám viedol „baranov“. Ešte ako hráč absolvoval majster sveta z Göteborgu 2002 niekoľko sezón v zámorí, v NHL odohral za New York Islanders, Nashville Predators a St. Louis Blues dovedna 289 zápasov základnej časti s bilanciou 54 gólov a 65 asistencií, v play-off pridal 6 štartov a v nich zaznamenal dva presné zásahy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MeszárošAndrej SekeraDominik GraňákJán PardavýMarek HrivíkMarián HossaMarko DaňoMartin MarinčinMichal HandzušRastislav PavlikovskýRichard LintnerRichard PánikRichard ZedníkTomáš JurčoTomáš KopeckýTomáš SurovýTomáš TatarVladimír OrszághZdeno Chára
Firmy a inštitúcie HC '05 iClinic Banská Bystrica