Stümpela spájajú s Vítkovicami, manažéra to rozosmialo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jozef Stümpel
Jozef Stümpel Foto: SITA/Tomáš Somr

OSTRAVA 3. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový veterán Jozef Stümpel si na sklonku kariéry možno opäť vyskúša českú extraligu. Štyridsaťtriročný center by sa mohol dohodnúť s ostravským klubom HC Vítkovice Steel.

Majster sveta z Göteborgu strávil ostatné tri sezóny v rodnej Nitre, no s mužstvom spod Zobora sa pred ročníkom 2015/2016 nedohodol na spolupráci. „Vnútorne som už naladený na Vítkovice. Česká extraliga je kvalitná súťaž. Je pravda, že zavážilo i to, že si v nej zahrám s bývalým spoluhráčom a dobrým kamarátom z tímu NHL Florida Panthers Rosťom Oleszom,“ cituje Stümpela pondelkové vydanie denníka Šport.

Má chuť pokračovať vo vrcholovom hokeji

V Ostrave by mal byť skúsený útočník bez rodiny, ktorá zostáva na Slovensku. „Prináša to hokej, ale Vítkovice nie sú tak ďaleko. Stále mám chuť pokračovať vo vrcholovom hokeji, verím, že rodina ma v tom podporí,“ uviedol hráč s 957 duelmi v zámorskej NHL, ku ktorým pridal aj 55 štartov v play-off o Stanleyho pohár. Stümpel bol po ostatných dvoch sezónach v Nitre sklamaný. „Ktovie, či sa niekedy zíde v Nitre mužstvo, aké sme mali v uplynulej sezóne. Nepostup do finále je neúspech. Každý má na ňom svoj podiel viny, vrátane trénera Antonína Stavjaňu pri koučingu. To si musíme každý priznať,“ dodal.

V ostravskom tíme priznali záujem o Stümpela počas minulého týždňa. „Boli sme sa naňho pozrieť, mali by sme záujem. Viac k tomu v tejto chvíli nemôžem povedať, bolo by to predčasné,“ uviedol generálny manažér klubu Petr Husička pre hokej.cz.

Manažér klubu sa pobavil

Pondelková správa denníka Šport s konštatovaním, že 43-ročný veterán Jozef Stümpel „bude pokračovať v hokejovej kariére vo Vítkoviciach,“ pobavila manažéra ostravského klubu HC Steel.

Celkom ma to rozosmialo. Rokujeme s viacerými hráčmi, to je fakt, ale keď som si prečítal, že Jozefov prestup k nám je hotovou vecou, prišlo mi to zábavné,“ citoval server českého denníka Sport funkcionára Vítkovíc Petra Husičku. Klub na Facebooku konštatuje: „Zo strany médií hotová vec, zo strany klubu až tak nie. Rokovania v minulých týždňoch prebehli, ale v súčasnosti nie je nič definitívne uzavreté ani rozhodnuté.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef Stümpel