Stamkos vychválil McDavida, mladá hviezda je lepšia ako on

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Steven Stamkos
Steven Stamkos Foto: SITA/AP

NEW YORK 8. septembra (WEBNOVINY) – Podľa elitného útočníka Stevena Stamkosa je vychádzajúca hviezdička zámorskej NHL Connor McDavid lepší hokejista ako on sám. Na svojom konte pritom má v jednej sezóne aj 97 kanadských bodov a 60 gólov či 95 bodov a 51 gólov vo farbách nevýrazného tímu Tampa Bay Lightning. Očakávania na jeho osobu boli veľké.

Ten chlapec je výnimočný. Myslím si, že už teraz je lepší ako ja. Nad tým vôbec nemusím rozmýšľať,“ povedal Stamkos podľa TSN. Iba 18-ročného centra Connora McDavida čaká v úvode októbra premiéra v NHL vo farbách Edmontonu, v ktorom kedysi začínal aj najlepší hokejista doterajšej histórie Wayne Gretzky či iný velikán Mark Messier.

Už niekoľko mesiacov sa na McDavida upierajú zraky celého hokejového sveta, prirovnávajú ho dokonca k Sidneymu Crosbymu. Podľa Stamkosa čaká na mladíka skvelý začiatok v profilige. „Omnoho lepší, ako bol môj. Je dobrý. Najlepší, akého som kedy v jeho veku videl,“ myslí si Stamkos.

Connora McDavida si klub Edmonton Oilers vybral z prvého miesta v júnovom drafte nováčikov. Po svojom boku bude mať v premiérovej sezóne ďalších talentov, ktoré do organizácie „olejárov“ prišli v predchádzajúcich rokoch – Jordana Eberleho, Taylora HallaRyan Nugenta-Hopkinsa či Naiľa Yakupova. Plejáde mladíkov na čele s McDavidom bude svoje skúsenosti z ľade odovzdávať aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý sa v júli upísal Edmontonu do leta 2021.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraConnor McDavidMark MessierSteven StamkosWayne Gretzky