Do tímu Európy chce Šatan dostať čo najviac Slovákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty Miroslava Šatana v jeho kariére
Miroslav Šatan zo Slovenska počas zápasu Švajčiarsko - Slovensko, H-skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2012 vo Fínsku a Švédsku. Fínsko, Helsinki, 13. máj 2012. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 11. septembra (WebNoviny.sk) – Dlhoročný kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan by rád videl v tíme Európy na budúcoročnom Svetovom pohári v kanadskom Toronte väčšinu Slovákov. Štyridsaťročného niekdajšieho útočníka v stredu vymenovali za generálneho manažéra mužstva.

„Som Slovák a rád by som videl v tíme čo najviac našich chlapcov. Musím však pristupovať k výberu hráčov zodpovedne a férovo. Dúfam, že sa chalanom bude dariť, aby sa ich tam dostalo čo najviac. Skladba tímu nebude úplne len o mne. Vytvorí sa pomocný tím, ktorý mi bude pomáhať. Spoločne potom vyberieme mužstvo. Verím, že bude čo najkvalitnejšie, aby malo šancu na úspech,“ povedal Šatan pre piatkové vydanie denníka Šport.

Trénerom európskeho mužstva, ktoré sa v základnej A-skupine predstaví po boku Kanady, Česka a USA, bude kanadský kouč Ralph Krueger. „V Toronte sme mali posledné dni hektické obdobie. Boli tam zástupcovia všetkých zúčastnených krajín, členovia NHL, hráčskej asociácie NHLPA, IIHF i samotní hráči. Po oficiálnych častiach prišli na rad tlačovky a priestory na rozhovory,“ dodal majster sveta z Göteborgu 2002.

Jedným z ťahúňov mužstva by mal byť slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý možno bude nosiť kapitánske „céčko“. „Je to ešte predčasné, hlavnými lídrami tímu by mali byť Marián Hossa, Anže Kopitar a Zdeno Chára,“ povedal Šatan pre denník Pravda.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anže KopitarMarián HossaMiroslav ŠatanRalph KruegerZdeno Chára