Igor Nemeček ustúpil hráčom, útokov na svoju osobu má dosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Nemeček
Predseda Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček považuje za vrchol urážky a svinstva, že negatívna atmosféra sa preniesla aj na nového reprezentačného kouča Zdena Cígera. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 16. septembra (WebNoviny.sk) – Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom stredajšom zasadnutí odsúhlasil stanovisko, na ktorého základe na najbližšiu Radu SZĽH predloží návrh na zmenu stanov tejto organizácie v súvislosti s voľbou orgánov i prezidenta.

Rada SZĽH sa uskutoční v júni 2016.

Cíger sa stretne s Handzušom

Návrh bude orientovaný tak, aby nového prezidenta volili výlučne členovia zväzu a kluby,“ uviedol v stredu popoludní súčasný prezident SZĽH Igor Nemeček. Podľa šéfa slovenského hokeja chce VV SZĽH presadiť zmenu stanov aj v prípade, ak by neprešiel pripravovaný zákon o športe. „Ak tie stanovy budú schválené, bude zvolaný mimoriadny kongres,“ dodal Nemeček, ktorý ďalej uviedol, že VV SZĽH odprezentuje pripravované nové projekty v najbližšom období.

V súvislosti s možným mimoriadnym kongresom SZĽH Nemeček nechcel špecifikovať, či by na ňom opäť kandidoval na pozíciu zväzového prezidenta. Podľa Nemečka sú stále k dispozícii ďalšie miesta vo VV SZĽH. „V prípade záujmu z druhej strany sú tie miesta otvorené. Môžeme kooptovať nových členov a Rada SZĽH ich potom len formálne potvrdí,“ informoval.

Už vo štvrtok čaká reprezentačného trénera Zdena Cígera stretnutie s útočníkom Michalom Handzušom, ktorý patrí medzi lídrov hráčskej iniciatívy stojacej proti súčasnému vedeniu SZĽH. „Mali by sme sa stretnúť s Mišom Handzušom. Budem rád, ak nájdeme nejakú spoločnú reč, už sme jednu pozitívnu debatu mali,“ informoval v stredu Cíger.

Pod tlakom je podľa Nemečka celý šport

Prezident SZĽH pripojil aj svoj osobný názor v súvislosti so súčasnou situáciou v slovenskom hokeji. „Pre slovenský hokej pracujem 17 rokov a vždy som pre tento šport i reprezentáciu odvádzal maximum. Nemám sa za čo hanbiť. Všetkým priaznivcom a reprezentantom sa kedykoľvek môžem pozrieť priamo do očí. Už dlhšiu dobu som ja, moja rodina, spolupracovníci i tréner reprezentácie či generálny manažér pod paľbou útokov a toto je už veľa, už to nemôžem akceptovať. Pod tlakom je celý šport. Za vrchol urážky a svinstva považujem, že negatívna atmosféra sa preniesla aj na nového reprezentačného kouča Zdena Cígera či manažéra Róberta Švehlu. Je mi ľúto, že to zašlo až tak ďaleko,“ povedal Nemeček a doplnil: „Uvedomujem si, že nie som a ani nebudem populárny sympaťák, alebo hokejový boh ako naši reprezentanti. Nemal som a nikdy nebudem mať takú ambíciu. Vždy som vnímal, že v našom hokeji sú primárne kamarátske vzťahy. Nie vždy panovala vo všetkom zhoda, ale taký je šport.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Nemeček
Firmy a inštitúcie SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja