Obvinený Hossov spoluhráč má podporu klubu aj vedenia NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Patrick Kane
Americký hokejový útočník Patrick Kane sa vo štvrtok objavil v tréningovom kempe klubu zámorskej NHL Chicago Blackhawks. Foto: SITA/AP

CHICAGO 18. septembra (WebNoviny.sk) – Americký hokejový útočník Patrick Kane sa vo štvrtok objavil v tréningovom kempe klubu zámorskej NHL Chicago Blackhawks a po viac ako mesiaci poskytol krátke vyjadrenie k nepríjemnej situácii, v ktorej sa nachádza od úvodu augusta.

Kane mal vopred pripravené vyhlásenie

Opora „jastrabov“ čelí vyšetrovaniu v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho útoku. Patricka Kana z neho v úvode augusta obvinila žena, s ktorou sa v ten večer zoznámil v podniku v Buffale a ktorá odišla s ním do jeho domu.

„Od začiatku augusta to bolo neuveriteľné náročné obdobie pre mnoho ľudí. Nedokážem sa dostatočne ospravedlniť za všetko mojej rodine, spoluhráčom, vynikajúcemu klubu a, samozrejme, ani fanúšikom. Rešpektujem prebiehajúci súdny proces a situáciu nebudem komentovať. Som presvedčený, že keď na súde budú prebraté všetky skutočnosti, budem oslobodený, že som neurobil nič zlé,“ prečítal Patrick Kane vopred pripravené vyhlásenie.

Ešte predtým si vzal slovo prezident klubu John McDonough. „Chicago Blackhawks pracuje s informáciami, ktoré má klub k dispozícii v reálnom čase. Uvedomujeme si, že Patrick Kane je vo veľmi náročnej situácii. Sme v úzkom kontakte aj s jeho právnikmi a po rozhovoroch s nimi sme sa rozhodli zaradiť Patricka do nášho tréningového kempu. Rešpektujeme prebiehajúci súdny proces a situáciu nebudeme komentovať,“ uviedol.

Rozhodnutie podporuje aj vedenie profiligy

Rozhodnutie Blackhawks podporuje aj vedenie profiligy. „Sme v kontakte s vedením klubu a vzhľadom na aktuálne informácie podporujeme zástupcov Chicaga v ich rozhodnutí,“ poznamenal zástupca komisára Bill Daly.

Dvadsaťšesťročný krídelník Patrick Kane sa za niekoľko sezón vypracoval na jednu z najvýraznejších opôr Chicaga v NHL. V predchádzajúcich šiestich ročníkoch sa podieľal na troch ziskoch Stanleyho pohára pre Blackhawks. Na svojom konte má olympijské striebro z Vancouveru 2010.

Správu priniesol oficiálny web NHL.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bill DalyPatrick Kane