Kings poslali Černáka do juniorky, Tvrdoň sa vrátil na farmu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Erik Černák
Najväčšie šance dáva skautský úrad NHL na draft obrancovi Erikovi Černákovi (foto) a brankárovi Matejovi Tomekovi. Foto: facebook.com

LOS ANGELES 28. septembra (WebNoviny.sk) – Mladého slovenského obrancu Erika Černáka vyradilo vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings z kádra A-mužstva. Osemnásťročného Košičana tak čaká úvod sezóny v tíme juniorskej OHL Erie Otters.

Erik Černák pôsobil v predchádzajúcom ročníku v rodných Košiciach v seniorskom mužstve, s ktorým po roku získal majstrovský titul. Nechýbal ani v úspešnom reprezentačnom výbere do 20 rokov, ktorý na prelome rokov 2014 a 2015 získal na juniorských majstrovstvách sveta v Kanade bronzové medaily.

Okrem Černáka káder Kings opustil aj center Andrew Crescenzi, jeho kroky smerujú do farmárskej AHL. V prvom mužstve „kráľov“ zostáva 32 hráčov vrátane hviezdneho útočníka Marián Gáboríka a brankára Petra Budaja, ktorý je v LA na skúške. AHL. Dvadsaťdvaročného nitrianskeho krídelníka vedenie klubu zámorskej NHL Detroit Red Wings preradilo do mužstva

Slovenský hokejový útočník Marek Tvrdoň začne sezónu 2015/2015 tam, kde skončil tú predchádzajúcu – vo farmárskej Grand Rapids Griffins spolu s brankárom Jakom Petersonom a českým duom Martin Frk a Richard Nedomlel. Okrem 64-zápasovej porcie v AHL absolvoval Tvrdoň v predchádzajúcom ročníku aj 24 duelov v ECHL.

Káder Red Wings pred novou sezónou aktuálne obsahuje 46 mien. Medzi 28 útočníkmi figurujú aj Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Erik ČernákMarek TvrdoňPeter BudajTomáš JurčoTomáš Tatar
Firmy a inštitúcie Los Angeles Kings