Budúcnosť Meszároša je otázna, sezónu NHL nezačne v Colorade

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Meszároš
Andrej Meszároš má na svojom konte dovedna 645 duelov základnej časti NHL s bilanciou 63 gólov a 175 asistencií, v play-off pridal 50 štartov (4+13). Foto: SITA/AP

DENVER 1. októbra (WebNoviny.sk) – Klub zámorskej hokejovej NHL Colorado Avalanche nebude ďalším zamestnávateľom slovenského obrancu Andreja Meszároša.

Meszároš hral v minulej sezóne za Buffalo

Vedenie „lavíny“ sa po skúške rozhodlo neponúknuť 29-ročnému rodákovi z Považskej Bystrice spoluprácu na sezónu 2015/2016. Po tomto kroku zo strany Colorada je otázna ďalšia športová budúcnosť dobre stavaného obrancu. Zatiaľ nie je známe, či zostane v zámorí a bude bojovať o kontrakt v NHL, alebo sa vráti do Európy a bude hrať na starom kontinente.

Andrej Meszároš v predchádzajúcom ročníku pôsobil v Buffale, predtým pôsobil urastený bek aj v Bostone, Philadelphii, Tampe Bay a Ottawe. Na svojom konte má dovedna 645 duelov základnej časti NHL s bilanciou 63 gólov a 175 asistencií, v play-off pridal 50 štartov (4+13). Za slovenskú reprezentáciu odohral spolu 44 zápasov a dal v nich tri góly. Predstavil sa na troch ZOH (2006, 2010 a 2014) a štartoval aj na MS 2004, 2006 a 2015.

Gernát si na svoju premiéru v NHL musí počkať

Novú sezónu nezačne v NHL ani ďalší slovenský obranca Martin Gernát, ktorého vedenie Edmontonu Oilers poslalo do farmárskeho mužstva Bakersfield Condors v AHL. Okrem 22-ročného Košičana ku „kondorom“ odchádzajú z prvého mužstva aj ďalší traja korčuliari.

Martin Gernát si tak na premiéru v kanadsko-americkej profilige ešte musí počkať. Celú predchádzajúcu sezónu strávil v AHL. Káder „olejárov“ pred budúcotýždňovým štartom základnej časti NHL v súčasnosti obsahuje 28 hráčov – troch brankárov, pätnástich útočníkov a desiatich obrancov vrátane Andreja Sekeru.

Edmontonu bude na začiatku sezóny chýbať ofenzívny líder Jordan Eberle. Dvadsaťpäťročný kanadský útočník si v utorňajšom prípravnom stretnutí proti Arizone zranil pravé rameno a v súťažnom dianí bude absentovať štyri až šesť týždňov.

„Nebolo to nič veľké, taký malý hit. Po ňom som však zacítil, že niečo nie je v poriadku. Som dosť sklamaný, ale vidím aj pozitívnu stránku veci. Radšej nech si vyberiem smolu teraz než počas sezóny, keď by sme mali bojovať o postup do play-off,“ citoval oficiálny server NHL Eberleho. Pravý krídelník bol v uplynulom ročníku najproduktívnejším mužom Oilers so 63 bodmi (24+39).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MeszárošMartin Gernát
Firmy a inštitúcie Colorado Avalanche