Video: Famózny návrat Sekeru na ľad, po zranení skóroval

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sekera
Andrej Sekera z Caroliny sa teší zo svojho gólu proti Washingtonu so spoluhráčom Justinom Faulkom. Foto: SITA, AP

WASHINGTON 4. decembra (WEBNOVINY) – Slovenský hokejista Andrej Sekera sa po dvojzápasovej pauze zavinenej zranením opäť vrátil do akcie a gólom sa podieľal na výhre Caroliny 4:1 vo Washingtone.

Obranca Hurricanes strávil na ľade 24:21 min a prezentoval sa troma streleckými pokusmi. Sekera strelil šiesty gól v sezóne. Jeho tím má na svojom konte 27 bodov a v tabuľke Metropolitnej divízie figuruje na 5. mieste o skóre za New Jersey.

Prvom hviezdou utorkového duelu proti Capitals bol dvojgólový útočník Jeff Skinner. „Je to hráč, ktorý vie v správnom čase zamieriť na správne miesto. Dnes ukázal, čo v ňom je,“ pochválil svojho spoluhráča brankár Justin Peters, ktorý zneškodnil 26 striel súpera a inkasoval iba raz.

Video: Gól Andreja Sekeru

Sharp strelil svoj 200. gól v NHL

Dallas viedol v Chicagu v 24. min už 3:0, ale domáci stihli ešte do konca druhej tretiny vyrovnať. Po faule Niklasa Hjalmarssona však v 44. min rozhodol o osude zápasu z trestného strieľania Antoine Roussel a Stars potom ubránili tesný náskok aj zásluhou výborného Kariho Lehtonena.

Fín čelil v zápase 50 strelám, sedem na jeho bránku vyslal aj Marián Hossa. Slovák odohral 18:06 min a ďalšie dve minúty strávil na trestnej lavici.

Michal Handzuš nehral pre chorobu. Dallas prerušil šesťzápasovú víťaznú šnúru súpera. Prvou hviezdou duelu sa stal ruský mladík Valerij Ničuškin, autor jedného presného zásahu a gólovej prihrávky. „Ak sa tímu darí, je zábavné hrať. Ak nám to však nejde, je to nepríjemný pocit. Ja som sa dnes cítil veľmi dobre a nemal som problémy so strelami hráčov Chicaga,“ povedal po súboji gólman Lehtonen.

V tíme Chicaga si pripísal svoj 200. gól v NHL útočník Patrick Sharp, český obranca Michal Rozsíval absolvoval 800. duel v profilige.

Crosby rozhodol o víťazstve „tučniakov“

O výhre 1:0 Columbusu nad Tampou Bay rozhodol v 25. min Nick Foligno, ktorý sa presadil efektnou fintou pred brankárom Benom Bishopom. Domáci prišli v zápase o gólmana Sergeja Bobrovského, ktorý si zranil nohu. Duel s čistým kontom tak dochytal jeho náhradník Curtis McElhinney.

Slovák v drese Tampy Richard Pánik odohral 14 minút a raz ohrozil bránku Columbusu, v zostave ktorého pre zranenie nehral Marián Gáborík. Lightning nedali gól v druhom zápase v rade a prehrali už päťkrát po sebe.

Sidney Crosby najskôr v riadnom hracom čase vyrovnal na ľade New York Islanders na 2:2 a potom v predĺžení rozhodol pätnástym gólom v sezóne o víťazstve Pittsburghu.

Islanders prehrali už siedmy duel v rade. „Puk si ma jednoducho našiel. Nabral som rýchlosť a zakončil. Nehľadel som na to, koľko protihráčov ma bráni. Mal som pred sebou len bránku a na nič iné som nemyslel,“ povedal Crosby.

„Žraloci“ sa vezú na víťaznej vlne

Zo šiestej výhry za sebou sa tešili hráči San Jose, ktorí uspeli v Toronte 4:2. Sharks uspeli už v deviatom zápase z posledných desiatich vystúpení a patrí im líderská pozícia v tabuľke Pacifickej divízie. Torontu nepomohol ani dvojstý gól Phila Kessela v kariére a Maple Leafs neuspeli už v piatom súboji v rade.

Floride nepomohlo proti Ottawe ani vedenie 2:0 a prehrala 2:4. Na domáceho gólmana Tima Thomasa smerovalo až 45 pukov a štyri z nich skončil v jeho bránke. „Po dvoch inkasovaných góloch v úvodnej desaťminútovke som sa musel reštartovať a potom to už išlo. Nezačali sme dobre, no potom sme premieňali dôležité šance a úspech sa dostavil,“ prezradil brankár hostí Craig Anderson, ktorého vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia.

Až v deviatej sérii sa rozhodlo o osude súboja medzi Anaheimom a Los Angeles, hosťujúci Kings vyhrali vďaka úspešnému pokusu Dwighta Kinga.

Výsledky utorkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Columbus – Tampa Bay 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 25. Foligno (R. Johansen)

Richard Pánik (Tampa) odohral 14:00 min, mal 1 strelu.

Toronto – San Jose 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Góly: 23. Raymond (Rielly, Gunnarsson), 30. Kessel (Bozak, Van Riemsdyk) – 10. M. Brown (Demers, Desjardins), 15. J. Thornton (Pavelski, D. Boyle), 36. B. Stuart (D. Boyle), 59. Couture (Wingels)

New York Islanders – Pittsburgh 2:3 po predĺžení (2:0, 0:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 10. Okposo (Tavares, Vanek), 13. Okposo (Tavares, A. MacDonald) – 40. Neal (Malkin, Kunitz), 48. Crosby (Malkin), 64. Crosby

Washington – Carolina 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Góly: 47. M. Green (Ovečkin, Chimera) – 11. Skinner (E. Staal), 32. Skinner (Harrison, Peters), 35. SEKERA (Skinner, E. Staal), 36. Tlustý (Dvořák, Harrison)

Andrej Sekera (Carolina) odohral 24:21 min, mal 3 strelcké pokusy.

Florida – Ottawa 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)

Góly: 7. Huberdeau (Fleischmann, B. Campbell), 9. B. Campbell (Upshall, Gilbert) – 11. Corvo (C. MacArthur, Phillips), 19. Condra (Spezza, C. MacArthur), 40. Greening (Corvo, Z. Smith), 52. B. Ryan (Cowen)

Chicago – Dallas 3:4 (0:2, 3:1, 0:1)

Góly: 30. Sharp (Keith, Shaw), 37. Leddy (Brookbank, P. Kane), 38. Oduya (P. Kane) – 14. Ničuškin (Eakin, Jamie Benn), 19. Chiasson (Goligoski, Ray Whitney), 24. E. Cole (Ničuškin, Horcoff), 44. Roussel (z tr. strieľania)

Marián Hossa (Chicago) odohral 18:06 min, ďalšie dve strávil na trestnej lavici a mal 7 streleckých pokusov.

Nashville – Vancouver 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 36. C. Wilson (Hörnqvist, Josi) – 36. Richardson (Weise, Hansen), 48. Kesler (Garrison, Santorelli), 55. Kesler (Garrison, D. Sedin)

Edmonton – Phoenix 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Góly: 10. Perron (Arcobello), 40. Perron (Hemský, T. Hall) – 4. Boedker (R. Vrbata, Schlemko), 27. R. Vrbata (Ribeiro, Morris), 28. Doan (Ribeiro, Boedker), 45. Ribeiro (Doan, Moss), 50. Yandle (Boedker, Vermette), 51. Moss (Ekman-Larsson, Halpern)

Anaheim – Los Angeles 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 28. Getzlaf (Lindholm, Perry), 43. Perry (Penner, Fowler) – 28. J. Carter, 46. D. Brown (Stoll) , rozhodujúci sam. nájazd D. King

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraMarián GáboríkMarián HossaMichal HandzušRichard PánikSidney CrosbyWayne Gretzky