Hokejisti spoznali posledného súpera na olympiáde v Soči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko - Slovinsko 3:1
Vpravo hore Marián Gáborík zo Slovenska, brankár Slovinska Robert Kristan a Ľuboš Bartečko zo Slovenska počas zápasu základnej A - skupiny Slovensko - Slovinsko na 75. hokejových majstrovstvách sveta 2011 IIHF v Bratislave. Bratislava, 29. apríl 2011. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Slovenská mužská hokejová reprezentácia už pozná meno posledného súpera v základnej časti olympijského turnaja v Soči 2014.

Slováci si účasť na ZOH 2014 zabezpečili na základe umiestnenia v rebríčku Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) po majstrovstvách sveta 2012. V základnej A-skupine budú ich súpermi Rusi, Američania a renkingovo najhoršie postavený tím z tria kvalifikantov – Slovinsko.

Zverenci trénera Matjaža Kopitara si zabezpečili postup do Soči z kvalifikačnej skupiny v dánskom Vojense. Po víťazstvách nad Bieloruskom (4:2) a Dánskom (2:1) majú istotu olympijskej miestenky a z ďalších dvoch skupín, ktoré sa hrajú v nemeckom Bietigheime-Bissingene a lotyšskej Rige, nemôže postúpiť ešte horší tím v renkingu IIHF.

Šancu kvalifikovať sa ešte majú Nemecko, Rakúsko, Lotyšsko, Kazachstan a Francúzsko.

Na ZOH 2014 po súbojoch v troch skupinách postúpia ich víťazi a najlepší tím z 2. miest do štvrťfinále, zvyšných osem tímov bude hrať kvalifikačné zápasy o účasť v najlepšej osmičke.

Miesto na ZOH 2014 má istú už desať krajín. Okrem Slovenska, Ruska, USA a Slovinska aj účastníci základnej B-skupiny Fínsko, Kanada a Nórsko a C-skupiny Česko, Švédsko a Švajčiarsko.

Zloženie základných skupín olympijského turnaja na ZOH 2014:

A-skupina: Rusko (1.), Slovensko (6.), USA (7.), Slovinsko (18.)

B-skupina: Fínsko (2.), Kanada (5.), Nórsko (8.), kvalifikant 2

C-skupina: Česko (3.), Švédsko (4.), Švajčiarsko (9.), kvalifikant 1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia