SZĽH spoločne so Skalicou podporujú mládež

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hokej

BRATISLAVA 26. januára (WEBNOVINY) – Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) spoločne s mestom Skalica januárovým podpisom dotačných zmlúv s 37 hokejovými klubmi urobili významný krok k podpore mládežníckeho hokeja na Slovensku. Súčasná finančná situácia v slovenských športových kluboch a oddieloch nie je jednoduchá, takže projektov, ktoré môžu pomôcť v práci s mládežou, nikdy nie je dosť. Mesto Skalica prijalo hokejové deti z celého Slovenska do svojej mestskej voľnočasovej organizácie, prostredníctvom ktorej bude v roku 2010 podporovať činnosť hokejovej prípravy. Na deti zapojené do tohto projektu bude mesto Skalica spolu so SZĽH mesačne prispievať významnou peňažnou sumou do klubových rozpočtov – táto suma má pomôcť prekonať finančné problémy v kluboch a stabilizovať prácu s mládežou. Podpora by mala uľahčiť mládežníckym tímom odohrať ligové súťaže, zúčastniť sa na hokejových turnajoch, či zabezpečiť kvalitných trénerov.

Do systému sa doteraz zapojilo 37 hokejových klubov z celého Slovenska, vrátane väčšiny extraligových klubov, no nechýbajú ani malé mestá ako Šahy, Rožňava alebo Rimavská Sobota. Na činnosť klubov je v rámci projektu vyčlenených približne 1 milión eur. Tieto peniaze sú určené výlučne pre prácu s mládežou, či materiálno-technické zabezpečenie, na profesionalizáciu trénerov v hokejových prípravkách sa použije 330-tisíc eur.

Od projektu sa očakáva celoslovenská systémová pomoc hokeju na klubovej úrovni, udržanie hráčskej základne a jej postupné zvyšovanie, nasmerovanie finančných tokov na najviac potrebné činnosti pri práci s mládežou, postupná profesionalizácia práce mládežníckych trénerov a zabezpečenie kontroly zdravotného stavu hráčov cestou odborných športových lekárskych prehliadok.

Na poslednom stretnutí oddielov a klubov mládežníckych tímov v Skalici zástupcovia všetkých zúčastnených strán jednohlasne vyjadrili neoceniteľný prínos tohto mládežníckeho projektu, a dúfajú, že v ňom spoločne budú pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.

SITA/SZĽH

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja