Majk Spirit vystúpi v New Yorku, Chára ho pozval do Bostonu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Majk spirit
Majk Spirit sa zapojil do kampane zameranej proti násiliu páchanému na ženách. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 7. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenský rapper Majk Spirit vystúpi na festivale CMJ Music Marathon, ktorý sa bude konať od 13. do 17. októbra v New Yorku. Tridsaťjedenročný interpret sa predstaví 14. októbra v klube SOB’s.

„Ide o jednu z každoročne najočakávanejších hudobných udalostí roka pre najvýznamnejšie osobnosti zo zákulisia amerického hudobného priemyslu. Ide o festival, ktorý každoročne predstaví najväčšie talenty v Amerike a slúži ako odrazový mostík do ďalšej úrovne kariéry. Majk bude prvý slovenský rapper, ktorý bude reprezentovať Slovensko v Amerike. V meste, ktoré patrí celému svetu. V tomto klube mali svoje prvé koncerty v New Yorku aj Kanye West, Drake, Kendrick Lamar či John Legend. Pôjde o plnohodnotný hodinový koncert, ktorý Majk odohrá so svojím dvorným dídžejom Grimasom, so skladbami z nového projektu Y. Majk odprezentuje aj najlepšie skladby z posledných rokov,“ uviedol rapperov manažér Michal Matejovič.

Do Ameriky vycestuje spolu s interpretom aj televízny štáb z Bratislavy. „Okrem koncertu s Majkom absolvujeme rôzne konferencie na amerických univerzitách a stretnutia s ľuďmi z hudobného priemyslu. Letíme aj za Zdenom Chárom, ktorý nás pozval do Bostonu a Majk by mal tiež fotiť s uznávaným česko-americkým fotografom hviezd Pavlom Havlíčkom,“ dodal Matejovič.

Video: Majk Spirit – Primetime

Majk Spirit

, občianskym menom Michal Dušička, sa dostal do povedomia verejnosti ako člen bratislavskej skupiny H16, s ktorou má na konte EP nahrávku Jednašeska ftvojom klube (2004) a štúdiové albumy Kvalitný materiál (2006), Čísla nepustia (2008) a Rýmy, hudba a boh (2013). Ako sólový interpret vydal štúdiovky Nový človek (2011), Y Black (2015) a Y White (2015). Rapper triumfoval v roku 2012 v ankete Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka a získal MTV Europe Music Award v kategórii Best Czech and Slovak Act. Na konte má spolupráce napríklad s Maysou Leak či Celeste Buckingham.

Informácie pochádzajú od Adriány Čahojovej z agentúry Soul For Show a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe John LegendKanye WestKendrick LamarMajk Spirit