Metallica začala nahrávať nový album, použije tri gitary

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Metallica
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. októbra (WebNoviny.sk) – Americká trashmetalová kapela Metallica začala nahrávať dlho avizovaný nový album. V rozhovore pre EMGtv to uviedol frontman skupiny James Hetfield. „Práve v tomto momente nahrávame nový album, pričom používame tri rôzne gitary a každá znie inak,“ vyhlásil hudobník, ktorý ešte v apríli prezradil, že zatiaľ nepomenovaná nahrávka je hotová iba z 25 percent.

Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu okrem spomínaného Hetfielda tvoria aj gitarista Kirk Hammett, bubeník Lars Ulrich a basgitarista Robert Trujillo. Debutovali v roku 1983 albumom Kill ‚Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), …And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003) a Death Magnetic (2008).

Video: Metallica – The Day That Never Comes

https://www.youtube.com/watch?v=mRitfbhITLM

Okrem toho majú na konte aj spoločný album s Louom Reedom s názvom Lulu (2011). Predvlani na jeseň kapela zverejnila snímku Metallica: Through The Never, ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí, a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať