Gott: Vyliečeniu pomáham aj myšlienkami, že to dobre dopadne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karel Gott
Český spevák Karel Gott počas koncertu v Bratislave. Bratislava, 20. október 2012. Foto: SITA/Marián Peiger

PRAHA 27. novembra (WebNoviny.sk) – Mnohonásobný Zlatý a Český slávik, spevák Karel Gott, ktorému lekári nedávno diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín – tzv. Non-Hodgkinov lymfóm, si v rozhovore pre internetové vydanie denníka Blesk pochvaľoval, že má v ťažkých časoch podporu špičkového tímu lekárov, svojej rodiny a hlavne manželky Ivany, ktorá sa o neho nepretržite stará.

„Lieči ma špičkový tím lekárov, ktorým vychádzam úplne v ústrety svojou pevnou vôľou, aj keď sú to niekedy neľahké chvíle. Ide v ústrety vyliečeniu i myšlienkami, že to dobre dopadne,“ citoval Blesk 76-ročného speváka. Na margo starostlivosti zo strany manželky Gott uviedol, že pri ňom trávila dlhé hodiny počas hospitalizácie a v súčasnosti sa o neho intenzívne stará. „Dá sa povedať, že som 24 hodín denne v domácej starostlivosti,“ dodal.

Umelec, ktorý má za sebou prvú dávku chemoterapie a čoskoro ho čaká pokračovanie tejto liečby, priznal, že má teraz čas na veci, ktoré predtým kvôli nabitému kalendáru nestíhal. „Konečne mám čas prečítať si knihy, na ktoré som sa už dlho chystal,“ konkretizoval.

Karel Gott opätovne potvrdil, že napriek vážnym zdravotným problémom by rád nechýbal v sobotu na vyhlasovaní laureátov Českých slávikov. „Áno, chcem prísť,“ zdôraznil.

O účasti Karla Gotta na slávnostnom vyhlásení 50. ročníka Českého slávika sa rozhodne až v sobotu 28. novembra popoludní, teda v deň konania akcie. Pred dvoma dňami to pre denník Právo uviedol Jaroslav Těšínský z agentúry Musica Bohemica, ktorá anketu organizuje.

„Karel Gott mi povedal, že urobí všetko pre to, aby prišiel. Osobne si myslím, že to bude otvorené až do sobotňajšieho popoludnia a on sa rozhodne podľa toho, ako mu momentálne bude a či mu účasť odporučí lekár,“ uviedol Těšínský.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Karel Gott