Gott strávi Vianoce v nemocnici, čaká ho ďalšia chemoterapia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karel Gott podstupuje druhú fázu chemoterapie
Foto: facebook.com/gottkarel

BRATISLAVA 21. decembra (WebNoviny.sk) – Český spevák Karel Gott strávi vianočné sviatky v nemocnici, kde podstúpi tretiu fázu chemoterapie. „Pán Gott nastúpi pred Vianocami do nemocnice na ďalšiu plánovanú liečbu. Počas vianočných sviatkov bude teda v nemocnici,“ potvrdila denníku Blesk interpretova hovorkyňa Aneta Stolzová. Zároveň dodala, že umelec svojim fanúšičkám a fanúšikom na Štedrý deň popraje príjemné prežitie sviatkov prostredníctvom sociálnej siete.

Lekári začiatkom novembra oznámili, že 76-ročnému rodákovi z Plzne diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Spevák okamžite začal cielenú onkologickú liečbu na hematologickej klinike Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe. V utorok 17. novembra ho po absolvovaní prvej fázy chemoterapie prepustili domov, kde v liečbe pokračoval. V sobotu 28. novembra sa zúčastnil na udeľovaní cien 50. ročníka ankety Český slávik a o deň neskôr odštartoval druhú fázu chemoterapie, ktorú ukončil 6. decembra.

Karel Gott

pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967.

Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsať ráz zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

Informácie pochádzajú z webstránky www.blesk.cz a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Karel Gott