Na streamovacích službách sprístupnia albumy od The Beatles

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
The Beatles
Uplynulo 50 rokov od prvého singlu kapely The Beatles - Love Me Do. Foto: SITA,AP

BRATISLAVA 23. decembra (WebNoviny.sk) – Piesne anglickej kapely The Beatles budú od štvrtka 24. decembra k dispozícii na všetkých streamovacích službách.

Fanúšikovia The Beatles si tak budú môcť prostredníctvom služieb ako Spotify, Apple Music, Deezer či Amazon Prime Music zdarma vypočuť všetky štúdiové albumy, ktoré legendárna formácia počas kariéry nahrala. Rozhodnutie prišlo krátko po nepotvrdenej správe magazínu Billboard, ktorá sa na internete objavila minulý piatok.

The Beatles týmto krokom nebudú naďalej patriť do skupiny interpretov, ktorí odmietajú svoje diela sprístupniť prostredníctvom podobných služieb. Medzi nich patria napríklad speváčky Adele, Taylor Swift či anglická skupina Coldplay.

The Beatles vznikli v roku 1960 v Liverpoole a dodnes ich hudobní kritici považujú za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Vo Veľkej Británii nahrali a vydali dvanásť štúdiových albumov. Kapela má na konte desať prestížnych cien Grammy, vrátane Grammy za celoživotný prínos. Formácia získala aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy. Medzi najväčšie hity skupiny patria aj skladby ako napríklad Please Please Me, Help!, Ticket to Ride, Yesterday, All You Need Is Love, Hey Jude, Come Together, A Hard Day’s Night alebo And I Love Her. Speváka a gitaristu Johna Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a gitarista George Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. Zvyšní členovia, Paul McCartney (basgitara, spev) a Ringo Starr sú stále hudobne aktívni.

Informácie pochádzajú z agentúry Reuters, webstránok www.digitalspy.com, recode.net a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe George HarrisonMark David ChapmanPaul McCartneyRingo StarrTaylor Swift