Eagles of Death Metal pokračujú po troch mesiacoch v turné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jesse Hughes
Foto: SITA/AP

Kodaň 13. februára (WebNoviny.sk) – Americká rocková skupina Eagles of Death Metal, počas koncertu ktorej došlo minulý rok v parížskej hale Bataclan k masakru zo strany islamských fanatikov, pokračuje dnes vo švédskom hlavnom meste Štokholm vo svojom prerušenom turné; presne tri mesiace po tragických udalostiach z 13. novembra.

Formácia z Kalifornie sa predstaví v klube Debaser Medis, v nedeľu už odohrá koncert v nórskej metropole Oslo. Pred parížskym publikom v koncertnej hale Olympia vystúpi v utorok. Turné skupina ukončí v auguste v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Majitelia Bataclanu plánujú obnoviť vystúpenia ešte pred koncom tohto roka.

Obrazom: Teroristický útok v Paríži

Frontman skupiny Jesse Hughes v rozhovore pre švédsku stanicu TV4 uviedol, že „jeho priatelia zomreli veľmi dôstojne a s veľkou odvahou“, informovala dnes agentúra AP. „Nevidel som jediného zbabelca. Mám však na srdci ťažobu,“ dodal hudobník s tým, že „okamžite vedel, čo sa deje“ v danú osudovú noc v Paríži.

Počas vystúpenia skupiny vtrhli do haly teroristi vyzbrojení automatickými strelnými zbraňami, granátmi a vestami s výbušninami. Zavraždili 89 ľudí vrátane obchodného manažéra skupiny. Samotným členom skupiny sa podarilo uniknúť dverami v zákulisí. Koordinované útoky si celkovo vyžiadali 130 mŕtvych a 368 zranených.

Hala Bataclan, ktorá sa nachádza v 11. parížskom obvode neďaleko Námestia republiky, patrila pred tragickými útokmi k hlavným miestam hudobných vystúpení v meste. Pamiatku obetí masakry si medzitým uctili položením kvetín mnohí politickí činitelia aj svetové hudobné hviezdy vrátane Madonny alebo členov skupiny U2.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia