Michal Hrůza vystúpi v Bratislave s Kapelou Hrůzy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Hrůza vystúpi v Bratislave s Kapelou Hrůzy
Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 25. februára (WebNoviny.sk) – Český hudobník Michal Hrůza vystúpi v piatok večer so svojou Kapelou Hrůzy v bratislavskom Ateliéri Babylon. V hlavnom meste Slovenska podľa vlastných slov nevystupoval už dlhé roky. „Som rád, že vystúpime v Bratislave, hrozne dlho som tu nebol. Asi pred ôsmimi rokmi som tu hral s Anetou Langerovou, ale s Kapelou Hrůzy ešte nie, takže pôjde o taký zoznamovací večierok. Už dávnejšie sme sa tak nad tým zamýšľali, že predsa Bratislava je relatívne blízko a prečo tam vlastne nehráme, veď mnohým ľuďom by sa to predsa mohlo páčiť… Tak sme sa rozhodli, že to vyskúšame, a keď budeme mať pozitívne ohlasy, radi prídeme aj nabudúce,“ uviedol v rozhovore pre agentúru SITA.

Sympatický rodák z Turnova verí, že slovenské publikum bude na Kapelu Hrůzy reagovať podobne ako to české. „Česi a Slováci sú si veľmi podobní, máme podobné pocity a veľmi podobné skúsenosti. Slováci zároveň dobre rozumejú českým textom, takže si myslím, že tie reakcie na nás na Slovensku budú podobné, ako u českého publika,“ podotkol Hrůza.

V rámci pripravovaného koncertu hudobník podľa vlastných slov nechystá žiadne veľké prekvapenia. „Hovoril som si, že nemá zmysel robiť nejakú veľkú šou, že vystrelíme nejakú raketu alebo čo… Práve naopak, bude to úplne normálny koncert a boli by sme radi, keby ľudia pochopili, že normálnosť je naša najsilnejšia zbraň. Ja osobne veľmi vyzdvihujem takú tú rýdzu normálnosť. Niekedy je úžasná vec vnímať veci normálnym vnemom, normálnym pocitom.

Často sa ženieme za niečím, čo nemá až takú cenu, ani si neuvedomujeme, že tie hodnotné veci už vôkol seba máme, a to je treba niekedy si uvedomiť,“ poznamenal charizmatický interpret, ktorý plánuje v piatok spoločne s Kapelou Hrůzy potešiť slovenské publikum výberom z celej ich doterajšej tvorby. „Koncert bude takým prierezom celou našou spoločnou kariérou, takže zaznejú aj veľmi staré, ale aj novšie skladby z posledných dvoch albumov. Bude to taký prierez všetkým. Zahráme aj pesničku Padesátka, ktorú sme spravili k rovnomennému filmu Vojtu Kotka a ktorý mal koncom roka na Slovensku premiéru,“ priblížil Hrůza.

Ako predskokanka Michala Hrůzu a jeho Kapely Hrůzy vystúpi v piatok slovenská pesničkárka Mirka Miškechová, ktorá minulý rok naspievala pieseň Cudzinka v tvojej zemi s českým pesničkárom Xindlom X.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Michal Hrůza