Celeste Buckingham zverejnila skladbu Hello aj s videoklipom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Celeste Buckingham zverejnila skladbu Hello aj s videoklipom
Foto: Nicole Lieskovská

BRATISLAVA 1. marca (WebNoviny.sk) – Slovenská speváčka americko-švajčiarskeho pôvodu Celeste Buckingham zverejnila skladbu Hello. Na tvorbe novinky pracoval americký tím v zložení Earl Cohen, Jeff Gueritey a Christopher Pautre a slovenská producentská dvojica Martin „Maxo“ Šrámek a Andrej Hruška.

Podľa 20-ročnej interpretky je skladba o živote v šoubiznise. „Šoubiznis je veľmi rýchly vlak. Nasadnete doň a v jedinom okamihu vám navždy zmení život. Život v šoubiznise je extrémne rýchly a často poriadne bláznivý. Plný driny, ale aj nekonečnej zábavy. Už dlho som mala potrebu podať hudobné svedectvo o tom, ako žijem ja a veľa mojich kolegov. A teraz prišla tá správna skladba, ktorá sa na to dokonale hodí,“ objasnila. „Hello je čistokrvná šoubiznisová pesnička. Je to úvodná skladba môjho albumu a je môjmu srdcu blízka. V jej texte je veta Let us entertain you (v preklade Nechajte nás zabaviť vás, pozn. SITA) – takže sa v podstate prostredníctvom nej znovu predstavujem. Moja práca a môj život sú postavené na tom, že chcem baviť ľudí. Pesnička Hello rozpráva o tom, ako sa tento sen stáva deň za dňom realitou,“ dodala.

Fanúšikovia a fanúšičky si k novinke môžu pozrieť aj videoklip, s ktorého námetom prišla sama speváčka. Réžiu zverila do rúk Martina Marčeka a produkciu spoločnosti Playground13. „Celeste je milá, profesionálna a vie, čo chce, takže spolupráca s ňou bola veľmi príjemná. Našou ambíciou bolo vytvoriť dojem jedného dlhého záberu, čo sa nám, myslím si, aj celkom podarilo,“ uviedol režisér. „To, že nás Celeste oslovila s víziou klipu ku skladbe Hello, ktorá sa nám, samozrejme, veľmi páči, nás potešilo hlavne preto, že na rozdiel od našej každodennej práce na reklamách a komerčných videách sme mohli vytvoriť niečo, kde sme sa mohli kreatívne a produkčne naozaj vyhrať,“ vyjadrili sa zástupcovia Playground13.

Vo videoklipe, ktorý zachytáva ľudí zabávajúcich sa na párty, sa objavili spevácke duo Twiins, tanečník Filip Jankovič, komička Evelyn, členovia kapely King Shaolin, módny návrhár Milan Švingál a Klementína Tomrecaj z Factory WTF. Na nakrúcaní videoklipu sa objavili aj líder skupiny Lavagance Marek Rakovický a spevák Matěj Vávra. „Hello rozpráva príbeh o mne a o mojich kolegoch. O tom, že naša práca je náročná a zároveň plná večierkov, koncertov a zábavy. Sme tu, aby sme sa bavili, ale hlavne, aby sme bavili našich fanúšikov. To všetko patrí do môjho života a chcela som to ukázať vo videoklipe. Preto som si na nakrúcanie pozvala kolegov a dobrých priateľov, s ktorými som spolupracovala alebo sa spolupracovať chystám. Chcela som ukázať, že ľudí, ktorí by sa inak možno nikdy nestretli, niekedy spojí to, že spolu niečo tvoria. Všetci si môžu rozumieť, ak sú otvorení novým veciam. Sme priatelia a jedna šoubiznisová rodina. Držíme pokope a spolu sme silní,“ vyhlásila Buckingham.

Pozvánku na účinkovanie prijal aj rapper Vladis, s ktorým speváčka chystá dueto. Pieseň zverejnia pred letom. V klipe sa predstavili aj finalistky súťaže Miss Slovensko 2016 spolu s Miss Slovensko 2015 Lujzou Strakovou a Miss Europe Supranational 2015 Petrou Denkovou. „Pre všetky finalistky súťaže Miss Slovensko bolo nakrúcanie klipu veľkým zážitkom a určite aj inšpiráciou. Prístup Celeste, ktorá od skorého rána všetkým dodávala energiu, bol veľmi povzbudzujúci. Skladba Hello je skvelá, o čom svedčí aj to, že za chvíľu si ju spievali doslova všetci. Bolo pre nás cťou na jej videostory pracovať,“ povedala Zuzana Čižmáriková z agentúry Forza.

„Som veľmi rada, že všetky tieto krásne dámy prijali pozvanie a zahrali si v mojom klipe. Prezradím ešte, že určite ste ma s nimi pred kamerami nevideli naposledy,“ doplnila Buckingham, ktorá plánuje potešiť všetkých priaznivcov novým albumom. „Ďakujem všetkým fanúšikom za to, ako ma neustále podporujú. Dôkazom toho, že moja hudba sa im páči, je pre mňa postup do finále galaprogramu OTO 2016 a prvé miesto v kategórii Speváčka roka v hudobných cenách rádia Europa 2. Ďakujem za každý jeden hlas. Ešte raz obrovská vďaka za podporu. Veľmi si ju vážim,“ povedala.

Celeste Rizvana Buckingham

začala v dvanástich písať texty, pričom jedna z jej prvých piesní je Blue Guitar. Zviditeľnila sa v šou Česko Slovenská SuperStar. V roku 2012 vydala prvý album Don’t Look Back, z ktorého pochádza aj hit Run Run Run. Má za sebou aj niekoľko spoluprác. So skupinou AMO nahrala skladbu Swing a s rapperom Majkom Spiritom sa predstavila v duetoch Ja a ty a I Was Wrong. V roku 2013 vydala druhý album Where I Belong. Predvlani sa predstavila ako princezná vo filme Láska na vlásku. Vlani uviedla na trh EP So Far So Good.

Informácie pochádzajú od Adriány Čahojovej z agentúry Soul For Show a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Celeste Buckingham