Placebo vystúpia vo Viedni, Prahe, Budapešti i Varšave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Placebo
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 14. marca (WebNoviny.sk) – Anglická kapela Placebo dnes oznámila prvé termíny svetového turné, v rámci ktorého chce osláviť 20 rokov od vydania debutového, eponymného albumu. Formácia sa predstaví napríklad 29. októbra vo Varšave, 8. novembra v Prahe, 11. novembra v Budapešti a o dva dni neskôr vo Viedni.

Líder skupiny Brian Molko sľúbil, že ponúknu aj skladby, ktoré na koncertoch už dlho nehrali. Medzi nimi budú piesne ako napríklad Pure Morning a Nancy Boy. Skupina si pre fanúšikov a fanúšičky pripravila aj prekvapenia.

Kapela

Placebo

vznikla v roku 1994 a v júni 1996 vydala spomínaný prvý, eponymný album. Odvtedy ponúkla ďalších šesť štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná Loud Like Love vyšla v roku 2013. Na celom svete predali približne jedenásť miliónov kópií nahrávok. Medzi ich hity patria aj skladby ako Every You Every Me, Slave to the Wage, Special K, The Bitter End, This Picture, Song to Say Goodbye alebo For What It’s Worth. V kapele v súčasnosti pôsobí okrem Molka aj Stefan Olsdal. Na koncertoch s nimi vystupujú Bill Lloyd, Fiona Brice, Nick Gavrilovic a Matt Lunn.

Informácie pochádzajú z webstránky www.placeboworld.co.uk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia