Karel Gott sa po boji vyliečil z rakoviny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karel gott
Český spevák Karel Gott. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 18. marca (WebNoviny.sk) – Český spevák Karel Gott dnes absolvoval plánované posledné vyšetrenie magnetickou rezonanciou a počítačovú tomografiu, ktoré potvrdili vyliečenie sa z rakoviny. Sedemdesiatšesťročný interpret, ktorému vlani diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm, o tom informoval prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

Dnes pán Karel Gott absolvoval v nemocnici plánované finálne vyšetrenie. Podstúpil magnetickú rezonanciu a CT, ktoré potvrdili, že nádorové ochorenie úplne vymizlo,“ povedala pre internetový server Super.cz Gottova hovorkyňa Aneta Stolzová.

Mám obrovskú radosť, pretože dnešné výsledky posilnili moju nádej, že sa opäť vraciam do života. Teraz ma, samozrejme, bude čakať veľmi dôležitá rekonvalescencia, pravidelne budem dochádzať na kontroly v nemocnici, ale najviac sa teším na to, že postupne začnem s hlasovou rehabilitáciou. Práve s ohľadom na moju chorobu musím zvážiť, kam už budú moje sily stačiť. Mojím predsavzatím je vrátiť sa na javisko v takej forme, ktorú u mňa ľudia poznajú a právom očakávajú, a nechcem, aby ma ľutovali a tolerovali, že moje ochorenie poznamenalo môj výkon. Do toho času si budem užívať chvíle so svojou rodinou,“ napísal spevák.

Karel Gott

pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967.

Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsať ráz zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Karel Gott