Nový album Red Hot Chili Peppers vyjde 17. júna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Red hot chili peppers
Gitarista Red Hot Chili Peppers Michael "Flea" Balzary Foto: SITA/AP Jonathan Short

BRATISLAVA 5. mája (WebNoviny.sk) – Nový album americkej kapely Red Hot Chili Peppers vyjde 17. júna, pričom ponesie názov The Getaway. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter dnes o tom informovali členovia formácie, pričom zároveň predstavili singel Dark Necessities.

Novinka, ktorú ohlásili už v pondelok, je prvou piesňou, ktorú kapela vydala po takmer piatich rokoch a prvou ukážkou z ich už jedenástej štúdiovky. Fanúšikovia si môžu vypočuť skladbu prostredníctvom streamovacích služieb Spotify či Apple Music, pričom dostupná je aj na službe YouTube.

Trinásťskladbový album sa dostane na trh na CD a dvojvinyle, ktorý vyjde v limitovanej edícii. Na nahrávke sa podieľal tiež anglický producent a dídžej Nigel Godrich, ktorý je známy predovšetkým vďaka spolupráci s formáciou Radiohead.

Skupina

Red Hot Chili Peppers

vznikla v roku 1983 v Los Angeles a v súčasnosti v nej pôsobia Anthony Kiedis (spev), Michael „Flea“ Balzary (basgitara), Josh Klinghoffer (gitara a klávesy) a Chad Smith (bicie). Debutovali v roku 1984 eponymným albumom, po ktorom nasledovali nahrávky Freaky Styley (1985), The Uplift Mofo Party Plan (1987) a Mother’s Milk (1989).

Známejšími sa však stali až v roku 1991 po vydaní štúdiovky Blood Sugar Sex Magik. Odvtedy vydali ďalších päť albumov – One Hot Minute (1995), Californication (1999), By The Way (2002), Stadium Arcadium (2006) a I’m With You (2011). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under The Bridge, Scar Tissue, Californication, Otherside, By The Way, Dani California, Can’t Stop či Give It Away. Celosvetovo predali viac ako 80 miliónov kópií nahrávok, získali šesť cien Grammy či jednu BRIT Award. V roku 2012 ich uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Tracklist albumu Red Hot Chili Peppers – The Getaway:

01 The Getaway

02 Dark Necessities

03 We Turn Red

04 The Longest Wave

05 Goodbye Angels

06 Sick Love

07 Go Robot

08 Feasting on the Flowers

09 Detroit

10 This Ticonderoga

11 Encore

12 The Hunter

13 Dreams of a Samurai

Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Red Hot Chili Peppers