Bieber čelí žalobe za plagiátorstvo, problémom skladba Sorry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Justin Bieber
Justin Bieber na odovzdávaní cien MTV Video Music Awards predstavil svoj singel What Do You Mean z rovnomenného albumu. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. mája (WebNoviny.sk) – Kanadský spevák Justin Bieber čelí žalobe za plagiátorstvo. Speváčka White Hinterland, známa aj ako Casey Dienel, tvrdí, že interpret bez povolenia použil vokály z jej skladby Ring The Bell v piesni Sorry.

Žena podala žalobu, ktorá zahŕňa aj producenta Skrillexa a spoločnosť Universal Music Group, v Nashville. Speváčka uviedla, že sa s 22-ročným Bieberom predtým snažila dohodnúť mimosúdne, no on ju ignoroval a odmietol sa ku kauze vyjadriť. Teraz požaduje bližšie nešpecifikované odškodné.

Skladba Sorry pochádza z Bieberovho štvrtého albumu Purpose (2015). Tridsaťjedenročná speváčka vydala pod menom Casey Dienel nahrávku Wind-Up Canary (2006), pričom ako White Hinterland sa doteraz prezentovala albumami ako Phylactery Factory (2008), Kairos (2010) a Baby (2014), z ktorého pochádza aj spomínaná skladba Ring The Bell.

Justin Drew Bieber

, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a spomínaná Purpose. Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013).

Spevák, ktorého najznámejšími hitmi sú skladby Baby (feat. Ludacris), Boyfriend, Where Are Ü Now (feat Jack Ü) alebo What Do You Mean?, stihol počas kariéry získať okrem iného jednu Grammy, dve BRIT Awards, 14 Billboard Music Awards, osem American Music Awards či 16 Teen Choice Awards.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Justin Bieber