Vrahovi Lennona deviatykrát zamietli žiadosť o prepustenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrahovi Lennona deviatykrát zamietli žiadosť o prepustenie
Ďalšiu žiadosť o podmienečné prepustenie si bude môcť Chapman podať v auguste 2018. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 30. augusta (WebNoviny.sk) – Vrah legendárneho anglického hudobníka Johna Lennona Mark David Chapman sa ani po takmer 36 rokoch strávených vo väzení nedostane na slobodu. Rada pre podmienečné prepúšťanie v štáte New York mu už po deviaty raz zamietla žiadosť o podmienečné prepustenie.

Jej členovia rozhodli, že povaha jeho zločinu prevážila všetky možné priaznivé faktory. „Na základe nášho rozhovoru a posúdení vašich záznamov sme zistili, že vaše prepustenie by bolo nezlučiteľné s blahom spoločnosti a mohlo by znevážiť vážnosť zločinu ako aj oslabiť rešpekt voči zákonu,” uviedli v spoločnom stanovisku.

Dnes už 61-ročný muž tak po vyhlásení verdiktu zostane minimálne ďalšie dva roky vo väzení s najvyšším stupňom stráženia v Erie County pri Buffale v štáte New York. Ďalšiu žiadosť o podmienečné prepustenie si bude môcť podať v auguste 2018.

Mark David Chapman zastrelil bývalého člena už nefungujúcej britskej kapely The Beatles 8. decembra 1980 v New Yorku, keď sa vracal z nahrávacieho štúdia do bytu. Odsúdili ho na doživotie s možnosťou podmienečného prepustenia, o ktoré sa pokúša od roku 2000.

Mark David Chapman
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe John LennonMark David Chapman