Justin Bieber je držiteľom ôsmich Guinnessových rekordov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Justin bieber
Spevák Justin Bieber. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 31. augusta (WebNoviny.sk) – Kanadský spevák Justin Bieber vytvoril osem rekordov, vďaka ktorým sa dostal do publikácie Guinnessove svetové rekordy 2017. Dvadsaťdvaročný hudobník získal zápisy najmä vďaka úspechom v hudobných rebríčkoch v USA a vo Veľkej Británii, ale aj za popularitu na sociálnych sieťach a digitálnych platformách.

Jeho pieseň What Do You Mean? sa stala s 30,7 miliónmi prehratí najhranejšou skladbou na streamovacej službe Spotify v jednom týždni. Rodák z Ontária si zároveň pripísal prvenstvo so štvrtou štúdiovkou Purpose (2015), ktorá je najstreamovanejším albumom na menovanej službe v jednom týždni. Na celom svete zaznamenala nahrávka až 205 miliónov prehratí. Bieber má tiež ako sólový umelec najviac sledovaný hudobný kanál na YouTube. Ako mužský interpret je prvý aj s najväčším počtom odberateľov na spomínanej platforme a zároveň má aj najväčší počet fanúšikov na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Ďalší rekord získal za umiestnenie v singlovom UK Charte, kde obsadil 14. januára prvé tri priečky naraz so skladbami Love Yourself, Sorry a What Do You Mean?. Okrem toho zaznamenal v americkom Billboard Hot 100 rekordných 17 súbežne umiestnených piesní a zároveň sa stal aj prvým sólovým interpretom, ktorý sa do toho istého rebríčka dostal s trinástimi novými nahrávkami naraz.

Certifikáty za všetkých osem rekordných úspechov si z rúk zástupcov Guinnessových svetových rekordov prevzal pred koncertom v newyorskej Madison Square Garden.

Justin Drew Bieber

, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011), Believe (2012) a spomínaný Purpose. Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Počas kariéry stihol získať okrem iného jednu cenu Grammy, dve BRIT Awards, 14 Billboard Music Awards, osem American Music Awards či 16 Teen Choice Awards.

Informácie pochádzajú z webstránky www.guinnessworldrecords.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Justin Bieber