Vanessa-Mae po desiatich rokoch vystúpi v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vanessa Mae
Husľová virtuózka Vanessa Mae. Foto: archívne, SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 5. septembra (WebNoviny.sk) – Britská husľová virtuózka Vanessa-Mae sa po desiatich rokoch vráti do Bratislavy.

Tridsaťsedemročná rodáčka zo Singapuru sa slovenskému publiku predstaví 11. mája 2017 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde vystúpi spolu s českým orchestrom Bohemian Symphony Orchestra Prague ako aj so sprievodnou kapelou zloženou z bubeníka, dvoch gitaristov, klaviristu či perkusionistu. Spoločne predvedú najznámejšie skladby z hudobníčkinho albumu Choreography (2004) a zároveň aj výber toho najlepšieho z celej jej tvorby.

„Vždy chcem ukázať, čo všetko na husliach dokážem. Do Bratislavy priveziem svoje obľúbené kúsky z minulosti, ale aj niekoľko piesní, ktoré hrám len pri vzácnych príležitostiach. Teším sa na spoluprácu s českými hudobníkmi. Odporúčam, aby ste sa sústredili aj na ich sóla, pretože za to vážne stoja,“ povedala Mae o pripravovanom koncerte. Jej vystúpenie bude okrem iného sprevádzať aj vizuálna show, na ktorej sa sama podieľa. Vstupenky na podujatie budú v predaji od 7. septembra.

Vanessu-Mae

, celým menom Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson, prezývajú aj „prevtelený Paganini“. Už ako 10-ročná sólovo koncertovala s Londýnskou filharmóniou, v jedenástich sa stala najmladšou žiačkou v histórii Kráľovskej akadémie hudby v Londýne. Celosvetovú popularitu jej prinieslo hudobné experimentovanie – fúzia klasických diel s techno-popovými aranžmánmi.

Informácie pochádzajú od Romana Helcla z BrainZone Promotion a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vanessa Mae