Lady Gaga predstavila tracklist albumu Joanne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lady Gaga
Časopis Bilboard ocenil Lady Gaga, vyhlásil ju za Ženu roka. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 24. septembra (WebNoviny.sk) – Americká speváčka a skladateľka Lady Gaga zverejnila tracklist svojej piatej štúdiovky Joanne, ktorá sa dostane na trh v piatok 21. októbra. Novinka bude v základnej verzii obsahovať jedenásť skladieb, deluxe edícia ponúkne ďalšie tri. Tridsaťročná interpretka už z očakávanej sólovky predstavila singel Perfect Illusion, ku ktorému zverejnila tento týždeň aj videoklip.

Okrem toho sa na nahrávke bude nachádzať tiež avizované dueto s anglickou speváčkou Florence Welch z formácie Florence and the Machine. Producentsky sa zas na albume podieľali napríklad Beck, Father John Misty, Kevin Parker z austrálskej kapely Tame Impala, Mark Ronson či BloodPop. Poslední traja menovaní sa podpísali aj pod spomínanú skladbu Perfect Illusion.

Novým albumom by hudobníčka chcela vzdať hold zosnulej tete Joanne, ktorá ako 19-ročná zomrela na lupus. V booklete štúdiovky by sa preto mali nachádzať Joannin rukopis, rôzne fotografie či výstrižky z jej osobných vecí. Rodáčka z newyorského Manhattanu predstavila k nahrávke aj jej artwork, ktorým je speváčkin profilový portrét.

Lady Gaga

, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Nasledovali štúdiovky Born This Way (2011), Artpop (2013) a Cheek To Cheek (2014), ktorú nahrala so spevákom Tonym Bennettom.

Predstavila sa vo filmoch Machete zabíja (2013), Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) či v piatej sezóne antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel, ktorá jej v roku 2016 vyniesla Zlatý glóbus. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Na konte má šesť cien Grammy a tiež nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens to You z dokumentu The Hunting Ground (2015).

Tracklist albumu Lady Gaga – Joanne:

01 Diamond Heart

02 A-Yo

03 Joanne

04 John Wayne

05 Dancin’ In Circles

06 Perfect Illusion

07 Million Reasons

08 Sinner’s Prayer

09 Come To Mama

10 Hey Girl f. Florence Welch

11 Angel Down

bonusové skladby deluxe edície:

12 Grigio Girls

13 Just Another Day

14 Angel Down (Work Tape)

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Florence WelchLady GagaMark Ronson