Kapela Korn sa predstaví v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Korn sziget
Spevák kapely Korn, Jonathan Davis, na Szigete v roku 2012. Foto: SITA/AP Balazs Mohai

BRATISLAVA 24. októbra (WebNoviny.sk) – Americká numetalová kapela Korn sa predstaví 4. apríla v bratislavskej Aegon aréne Národného tenisového centra. Formácia sa zastaví v hlavnom meste Slovenskej republiky v rámci turné k najnovšiemu albumu The Serenity of Suffering, ktorý vyšiel v piatok 21. októbra. Ako hostia sa predstavia skupiny Heaven Shall Burn a Hellyeah.

Formácia Korn už vystúpila v roku 2007 na festivale Hodokvas. Organizátor bratislavského koncertu Dušan Drobný, ktorý stojí aj za festivalom Topfest, má z vystúpenia veľkú radosť. „Samozrejme ma teší, že po desiatich rokoch sa dočkáme koncertu skvelej skupiny Korn, ktorá mala na našom letnom festivale účinkovať už v roku 2006, no kvôli ochoreniu v kapele to vtedy dopadlo ináč. Verím, že to bude skvelý ‚zahrievací‘ koncert a dobrá pozvánka na náš letný Topfest 2017, ktorý už týmto koncertom naznačuje, že sa bude na čo tešiť,“ uviedol organizátor.

Skupina sa predstaví v rámci turné napríklad aj 30. marca v pražskom komplexe Forum Karlín, o deň neskôr vo varšavskej Torwar Hall a 3. apríla vo viedenskom Gasometri.

Kapela

Korn

vznikla v roku 1993 v kalifornskom Bakersfielde a jej zostavu momentálne tvoria spevák Jonathan Davis, gitaristi James „Munky“ Shaffer a Brian „Head“ Welch, basgitarista Reginald „Fieldy“ Arvizu a bubeník Ray Luzier. Debutovú, eponymnú štúdiovku vydali v roku 1994, no nezaznamenali s ňou výrazný úspech. Známejšími sa stali až vďaka druhému albumu Life Is Peachy (1996), ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka Billboard 200. S nasledujúcimi štúdiovkami Follow The Leader (1998) a Issues (1999) tento rebríček už dobyli. Ďalších sedem štúdioviek sa tiež umiestnilo v prvej desiatke. Medzi ich najznámejšie skladby patria A.D.I.D.A.S., Freak On A Leash, Make Me Bad, Here To Stay, Thoughtless, Did My Time či Twisted Transistor. Zatiaľ získali sedem nominácií na Grammy, pričom dvakrát si sošku aj odniesli.

Informácie pochádzajú od PR manažéra koncertu Jána Kakaščíka a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať