Sting otvoril parížsky klub Bataclan, kde došlo k útoku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sting otvoril parížsky klub Bataclan
Všetci prítomní vrátane Stinga si uctili obete minútou ticha. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. novembra (WebNoviny.sk) – Anglický hudobník a spevák Sting sa predstavil v sobotu v parížskom klube Bataclan. Išlo o prvý koncert na spomínanom mieste od vlaňajšieho teroristického útoku počas vystúpenia kapely Eagles of Death Metal, pri ktorom zavraždili 89 ľudí. Incident sa stal 13. novembra.

Všetci prítomní si uctili obete minútou ticha. „Máme dve úlohy, uctiť si tých, ktorí prišli o život a vzdať česť hudbe a životu. Nikdy na nich nezabudneme,“ uviedol 65-ročný spevák, ktorý odštartoval koncert hitom Fragile.

Výťažok z koncertu poputuje na podporu projektov 13 Novembre: Fraternite Verite a Life For Paris. V Bataclane tento mesiac vystúpia napríklad aj Peter Doherty, Youssou N’Dour, Marianne Faithfull či Laurent Garnier.

Sting

, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od začiatku 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvú sólovku The Dream Of The Blue Turtles. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock’n’rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Medzi jeho najväčšie sólové hity patria okrem spomínanej piesne Fragile aj skladby ako Russians, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message In A Bottle, Don’t Stand So Close To Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take. Na konte má napríklad 16 cien Grammy, Zlatý Glóbus, cenu Primetime Emmy či tri nominácie na Oscara.

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe StingYoussou N'Dour