V Bratislave vystúpia The Beach Boys

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
The Beach Boys
The Beach Boys Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 28. novembra (WebNoviny.sk) – Americká rocková kapela The Beach Boys sa predstaví 13. júna v Bratislave. Koncert v Incheba Expo Aréne bude súčasťou ich európskeho turné, v rámci ktorého zahrajú aj 10. júna v pražskom Kongresovom centre a o dva dni neskôr vo viedenskej Stadthalle.

The Beach Boys vystúpili v Bratislave už v roku 1969, keď odohrali koncerty aj v Prahe a Brne. Vstupenky na júnové vystúpenie sú už v predaji.

The Beach Boys

vznikli v roku 1961 v Kalifornii. Pôvodnú zostavu kapely tvorili bratia Brian, Dennis a Carl Wilsonovci, ich bratranec Mike Love a kamarát Al Jardine. V roku 1983 však zomrel Dennis a v roku 1998 aj Carl Wilson. V súčasnosti v skupine pôsobia okrem zvyšných troch pôvodných členov aj David Marks a Bruce Johnston.

Debutový album Surfin‘ Safari vydali v roku 1962 a zatiaľ poslednú, dvadsiatu piatu štúdiovku s názvom That’s Why God Made The Radio uviedli na trh v júni 2012. Na konte majú množstvo hitov ako Surfin‘ U.S.A., Fun, Fun, Fun, I Get Around, Help Me, Rhonda, California Girls, Barbara Ann, Good Vibrations či Kokomo. V roku 1988 ich uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú od Zuzany Benediktovej z agentúry JVS Group, z webstránky www.thebeachboys.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať