Helena Vondráčková vystúpi budúci rok v Bratislave

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Helena Vondráčková
Česká speváčka Helena Vondráčková. Foto: archívne, SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Česká speváčka Helena Vondráčková vystúpi 21. októbra 2017 v Bratislave. Slovenským priaznivcom sa predstaví v rámci koncertu, ktorý sa uskutoční na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu pri príležitosti osláv jej 70. narodenín.

Do hlavného mesta Slovenska prídu rodáčku z Prahy podporiť viacerí hudobní hostia, ktorých mená budú organizátori podujatia postupne zverejňovať. Vstupenky na koncert sú už v predaji.

Helena Vondráčková

nahrala prvú pieseň Červená řeka v roku 1964 a následne pôsobila v divadle Rokoko. V rokoch 1968 až 1970 vystupovala spolu s Martou Kubišovou a Václavom Neckářom v skupine Golden Kids, od roku 1971 už sólovo. Spolupracovala s Jiřím Kornom, orchestrom Gustava Broma i so skupinou Bacily a vydala niekoľko desiatok albumov.

Niekoľkokrát získala Zlatú platňu a Platinovú platňu Supraphonu a v roku 1965 sa stala víťazkou ankety Zlatý slávik. V ďalších rokoch sa v tejto ankete pravidelne objavovala v prvej trojici. Účinkovala aj vo filme – v roku 1968 si napríklad zahrala so spomínaným Václavom Neckářom v rozprávke Šíleně smutná princezna. Ďalej sa predstavila vo filmoch Romance za korunu (1975), Jen ho nechte, ať se bojí (1977), Trhala fialky dynamitem (1992) či Kameňák 2 (2004) a účinkovala aj v mnohých televíznych programoch.

Informácie pochádzajú od Adriány Čahojovej z agentúry Soul For Show a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Helena Vondráčková