Peter Bič Project predstavili nový singel a videoklip

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Bič Project
Ukážka z klipu Calling You. Foto: Archív peter Bič Project

BRATISLAVA 8. decembra (WebNoviny.sk) – Dario G a Peter Bič Project, toto anglicko – slovenské spojenie vzniklo vďaka pracovnej návšteve britského hudobníka, ktorý sa na Slovensku prvýkrát ocitol minulý rok. Dario G, vlastným menom Paul Spencer v lete 2015 veľkolepou šou a jedným zo svojich najznámejších hitov otváral nový futbalový štadión v Trnave. Práve na tomto mieste mu naša krajina učarovala a zároveň v mysli skrsla myšlienka so záujmom nadviazať spoluprácu s interpretom zo strednej Európy.

Dario G pochválil speváčku Victoriu

Priatelia, ktorých spoznal počas svojho pobytu na Slovensku, mu predstavili niekoľko slovenských a českých interpretov. Dariovi G však najviac zarezonovala  práve kapela Peter Bič Project, a to aj vďaka pomerne veľkému úspechu skladby Hey Now, ktorá zožala úspech i v zahraničí.

Rozhodujúcim momentom pre Spencera však bol zahraničný sound košickej kapely a produkcia piesní v angličtine.

„Niekedy je to risk pustiť sa do takejto spolupráce. Predsa len moje hudobné zázemie je iné ako Petra Biča a jeho partie, ich produkcia je skôr rockovo popová. Na začiatku je vždy nejaká predstava, ale nevieme ako to celé dopadne. Podarilo sa nám však naladiť na rovnakú vlnu a nájsť spoločnú cestu, a nahrali sme spoločné dielo, a vznikol malý zázrak,“ prezradil Dario G svoje pocity o spolupráci s Peter Bič Project.

Neodpustil si však i pochvalu novej speváčky „Victoriina farba hlasu, načasovanie a ladenie sú úžasné. Jej postoj a energia našu spoluprácu v nahrávacom štúdiu veľmi uľahčili. Vie sa vcítiť do rôznych nálad a štýlov a čo sa mi páči najviac, je jej záujem experimentovať v situáciách mimo jej komfortnej zóny.“

Peter Bič Project
Foto: Archív peter Bič Project

Po Prvom stretnutí nasledovali hodiny strávene v nahrávacom štúdiu

Po Prvom stretnutí nasledovali hodiny strávene v nahrávacom štúdiu. Peter Bič Project a Dario G po prvom stretnutí okamžite nadviazali spoluprácu.

Spoločnými silami v nahrávacom štúdiu upravovali a nahrávali skladby, ktoré Angličan zložil a je z nich cítiť jeho povestný rukopis. Pod konečnú úpravu piesní sa však podpísali aj členovia kapely Peter Bič Project a v skladbách zanechali i svoj hudobný vplyv. Po niekoľkých dňoch strávených v nahrávacích štúdiách sa všetci tešia z troch nahraných spoločných piesní.

Prvú z nich, s názvom Calling You, v stredu premiérovo vypustili do sveta a priaznivcov potešili i zaujímavým videoklipom. „Pre nás to bol obrovský zážitok aj škola. Videli a zažili sme vnímanie hudby a prácu človeka, ktorý so svojimi skladbami dosiahol celosvetové úspechy. Najviac ma teší, že sme si sadli hudobne i ľudsky, a spolupráca prebiehala hladko, a všetci sme si naozaj užili,“ okomentoval Peter Bič prácu na spoločných skladbách.

Vo videoklipe sa objavili i známe tváre

Novinka s názvom Calling You poukazuje na to, že i smutné chvíle sa dajú obrátiť na chvíle radosti. Videoklip je ladený do zimnej atmosféry. Samotná skladba opisuje ľútostné pocity a výzvu, respektíve volanie, aby sa tieto pocity zmenili. V tomto duchu sa nesie i videoklip, ktorý interpreti nakrúcali v spolupráci s režisérom Vladom Kriškom. ,

Na obraze sa premieta niekoľko príbehov so smutnými situáciami, pri ktorých hrdinovia príbehov túžia po zmenách a práve Dario G a Peter Bič Project prostredníctvom svojej hudby a svetla tieto pochmúrne nálady menia a vyzdvihujú ich do radosti. „Napriek tomu, že video je zimne ladené, cítiť z neho teplo. Tma sa snúbi so svetlom. Práve to svetlo je sila, ktorú cez naše hranie vysielame do príbehov a ľuďom pomáha cítiť sa lepšie“ ozrejmil význam klipu Paul Spencer aka. Dario G.

Pri natáčaní klipu podali pomocnú ruku i priatelia, ktorých známe tváre neunikli pozornosti fanúšikov. V scénach sa objavil uznávaný slovesný jazzman Peter Lipa, ostrieľaný spíker Ivan Binďo Bindas, pôvabná moderátorka Lucia Slováková, či začínajúci umelci.

„Niekoľkých aktérov nášho nového klipu spoznal každý. Krásnu scénu v klipe stvárnil napríklad Peter Lipa. Je to náš dlhoročný priateľ, a keď sme ho oslovili s prosbou účinkovania v našom klipe, neváhal ani sekundu a podporil nás. Mnohí spoznali aj Binďa, známeho slovenského moderátora, ktorý reagoval rovnako, a bez váhania nás podporil. Toto sú presne tie situácie, na čo aj poukazujeme v klipe. Niečo riešite, neviete ako to spravíte, možno necítite úplnú istotu, ale potom príde to svetlo, čo všetko zmení, napríklad aj v podobe priateľov, ktorí vás podporia,“ prezradil Peter Bič, ako sa zrodilo účinkovanie známych tvárí v ich novinke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter BičPeter Lipa