Jana Kirschner zverejnila videoklip k piesni Vianočná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jana Kirschner
Slovenská speváčka Jana Kirschner. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 9. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská speváčka Jana Kirschner zverejnila videoklip k piesni Vianočná, ktorú nahrala spolu so Symfonickým orchestrom SRo. Novinku nakrúcal Viktor Cicko v Bratislave, kde sa pýtal ľudí, aké sú ich želania na sviatky. Ich odpovede je možné vidieť napísané na tabuľkách, ktoré držia v rukách.

Aranžmány pre zbory a orchester napísal Slavo Solovic. „Je to moja prvá vianočná pieseň. Nikdy som nepremýšľala, že by som do niečoho podobného išla, no Slovenský rozhlas a možnosť využiť jeho nahrávacie štúdio a orchester ma veľmi lákali. A tak som nakoniec ich ponuke neodolala. Vianoce mám teda tento rok už v predstihu. Verím a dúfam, že pesnička sa bude ľudom páčiť a že v nej nájdu niečo, čo ich nielen chytí za srdce, ale aj rozosmeje,“ uviedla speváčka.

„Je to pre mňa pekné ukončenie roka. Nejde o nič ultra progresívne, je to jednoduchá pekná vec a bolo mi cťou spolupracovať na tomto projekte s tak významnou inštitúciou, akou je Slovenský rozhlas, ktorý je tu už desiatky rokov. Je to pre mňa symbolické. Od začiatku mojej kariéry ma práve Rozhlas a Rádio Slovensko veľmi podporovali. Som rada, že im to dnes môžem aspoň takto vrátiť,“ dodala 37-ročná rodáčka z Martina.

Oceňovaná speváčka plánuje na budúci rok pracovať na novom albume. „Tento rok bol pre mňa ťažký, no zároveň oslobodzujúci. Som šťastná, že sa nám podarilo dať dokopy turné, ale aj množstvo iných projektov, ktoré ma opäť posunuli niekam ďalej. Budúci rok bude veľmi zaujímavý a začíname pomaly premýšľať nad tým, kam sa vybrať a ako nadviazať na to, čo sme začali. Pred tým si však užijem koniec roka a naplno si potrebujem oddýchnuť a vypnúť hlavu,“ prezradila.

Jana Kirschner

vydala albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007), Krajina Rovina (2010), Moruša: Biela (2013), Moruša: Čierna (2014) či Moruša: Remixed (2015). Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. Za album Moruša: Čierna získala Radio_Head Award v kategórii Album roka – Cena kritikov.

Informácie pochádzajú od Alexandra Čerevku z vydavateľstva Slnko Records a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana Kirschner