Vo veku 53 rokov zomrel spevák George Michael

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
George Michael
George Michael. Foto: archívne, SITA/AP

LONDÝN 26. decembra (WebNoviny.sk) – Vo veku 53 rokov zomrel britský spevák a skladateľ George Michael, informovala v pondelok spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na jeho vydavateľa.

George Michael, ktorý začal svoju kariéru v 80. rokoch v skupine Wham! a neskôr pokračoval ako sólový umelec, zomrel v obci Goring v grófstve Oxfordshire.

„S veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že náš milovaný syn, brat a priateľ George zomrel pokojne doma v období Vianoc. Rodina žiada, aby v tomto ťažkom a citlivom období bolo rešpektované jej súkromie. V tejto fáze už nebudú žiadne komentáre,“ uviedol vydavateľ. Príčinu smrti neuviedol. Podľa polície však k nej nedošlo za podozrivých okolností.

George Michael bol obdarený výnimočne dobrým vzhľadom a nádherným hlasom. V posledných rokoch však zápasil s mnohými problémami, vrátane zdravotných, a so závislosťami od omamných látok. Hlas mal však stále vynikajúci a zdalo sa, že jeho rozsah takmer nemá žiadne hranice – hoci s jeho výstredným, nevyspytateľným správaním to bolo horšie.

Hudobník bol pre opačné pohlavie príťažlivý. O jeho sexuálnej orientácii však fanúšikovia nevedeli. Až do roku 1998, keď ho zatkli za necudné správanie na verejných toaletách v Los Angeles, kde ho spozoroval tajný policajt.

George Michael

, vlastným menom Georgios Kyriacos Panayiotou, počas svojej kariéry predal vyše 100 miliónov albumov. Narodil sa 25. júna 1963. Tento rodený Londýnčan, ktorému v žilách koluje grécka krv, začínal s hudbou už v šestnástich rokoch. Spolu s Andrewom Ridgeleym založili v roku 1981 disko-popové duo Wham! Spolu sa poznali už zo školy, v roku 1979 účinkovali v skupine Executive.

Hneď ich debutový album Fantastic vydaný v júli 1983 sa dostal na prvú pozíciu v rebríčku. V singlovej TOP 30 mali dvanásť piesní, šesť z nich sa dostalo na prvé miesto. Hitmi sa stali skladby Wake Me Up Before You Go Go, Last Christmas, Freedom, I’m Your Man.

V roku 1986 sa rozišli a George Michael sa vydal na sólovú dráhu. Tá je ešte úspešnejšia ako päťročné účinkovanie s Wham! Prvý jeho sólový album z októbra 1987 má názov Faith a celosvetový predaj prevýšil sumu 21 miliónov nosičov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe George Michael