Na udeľovaní cien Grammy vystúpi aj anglická hviezda Adele

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Adele
Adele sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. januára (WebNoviny.sk) – Anglická speváčka Adele vystúpi na 59. ročníku udeľovania cien Grammy, ktoré sa uskutoční 12. februára v losangeleskom Staples Center. O jej účasti informovali organizátori podujatia.

Rodáčka z Londýna sa tak pridala k už známym interpretom, ktorí na podujatí vystúpia, Johnovi Legendovi, Carrie Underwood, Keithovi Urbanovi a heavymetalovej kapele Metallica. Najviac nominácií v aktuálnom ročníku Grammy má speváčka a herečka Beyoncé, ktorá môže získať deväť sošiek. Spomínaná Adele sa uchádza o päť zlatých gramofónikov. Odovzdávanie cien bude moderovať James Corden.

Adele Laurie Blue Adkins

sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. O dva roky neskôr vydala album 19, ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky – pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších hviezd. Speváčka za ňu získala okrem iného aj Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež BRIT Award v kategórii Najlepší britský album. Na konte má už desať cien Grammy, pričom tá zatiaľ posledná jej pribudla v roku 2014 vďaka singlu Skyfall z rovnomennej bondovky. Za túto skladbu získala spolu s Paulom Epworthom aj Zlatý glóbus a Oscara. Zásluhou Skyfall ovládla aj kategóriu Singel roka na BRIT Awards 2013. V rokoch 2011 a 2012 ju magazín Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju v roku 2012 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudobnom priemysle. S najnovším počinom 25 (2015) sa dostala na vrchol UK Chartu aj amerického rebríčka Billboard 200.

Informácie pochádzajú z webstránky www.grammy.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe AdeleCarrie UnderwoodJames Corden