Foo Fighters vystúpia v Budapešti a Prahe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Spevák a gitarista Foo Fighters Dave Grohl si zlomil na koncerte nohu. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. februára (WebNoviny.sk) – Americká rocková kapela Foo Fighters sa predstaví koncom júna v Maďarsku a Českej republike. Päťčlenná formácia zo Seattlu vystúpi najprv 26. júna v Papp László Sportaréne v Budapešti a o deň neskôr v pražskej O2 Arene.

Vstupenky zatiaľ nie sú v predaji. Foo Fighters ohlásili okrem toho aj koncert v Paríži, kde zahrajú 3. júla v AccorHotels Arene. Koncerty budú súčasťou ich letného turné, v rámci ktorého sa predstavia napríklad aj na festivaloch Glastonbury, Roskilde či Open’er.

Skupinu

Foo Fighters

založil v roku 1994 Dave Grohl. Urobil tak po tom, keď zomrel Kurt Cobain – frontman legendárnej Nirvany, v ktorej Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdioviek – Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Kapelu doteraz 27 ráz nominovali na prestížne ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

Informácie pochádzajú z webstránky foofighters.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dave GrohlKurt Cobain