Od folklóru k jazzu s Annou Mariou Jopek a Petrom Lipom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Radovan Tariška

BRATISLAVA 18. marca (WBN/PR) – Jedinečný koncert nášho Radovana Tarišku v exkluzívnej internacionálnej zostave budú mať možnosť zažiť milovníci jazzu už 9. apríla vo Veľkej koncertnej sále Slovenského rozhlasu. Okrem nášho popredného saxofonistu na pódium vystúpia americký kontrabasista Essiet Okon Essiet, klavirista Benito Gonzalez z Venezuely a náš bubeník Dávid Hodek, pričom ako exkluzívni hostia zostavu obohatia spevák Peter Lipa a poľská jazzová speváčka Anna Maria Jopek. Šťastlivci, ktorí si stihnú kúpiť vstupenky na túto hudobnú udalosť roka, sa skutočne budú mať na čo tešiť.

Fúzia tradičného folklóru s jazzom nie je v našich končinách nič nevídané, no Tariškov nový projekt „Folklore to Jazz“ prináša predsa len čosi nové a neopočúvané. Rado citlivo spojil nesmierne talentovaných hudobníkov a predostrel im kompozície, ktoré vychádzajú zo slovenských ľudových piesní, no sú aranžérsky posunuté nevšednými smermi, opierajúc sa nielen o americký jazz, ale napríklad aj o živé latino. To všetko samozrejme doplnené Tariškovými majstrovskými sólami a výnimočne aj spevom dvoch vokálnych jazzových hviezd: nášho veterána jazzu Petra Lipu a Anny Marie Jopek.

VIDEO: Radovan Tariška – Folklore to Jazz

Koncert tejto silnej muzikantskej zostavy môžete zažiť už čoskoro v Slovenskom rozhlase a to 9. apríla o 19.00h. Vstupenky v predaji od utorka 18. marca v sieti Ticketportal.

FB event: https://www.facebook.com/events/1449439201958455/

www.radovantariska.com

www.annamariajopek.pl

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter LipaRadovan Tariška Quintet