Vyšlo CD s piesňami matky Andyho Warhola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Kucer Emotion Group presents songs by Andy Warhol´s mother Julia Warhola Foto: Igor Kucer Emotion Group

BRATISLAVA 12. mája (WBN/PR) – Na slovenský hudobný trh sa dostáva novinka prinášajúca aj unikátne autentické hudobné nahrávky matky Andyho Warhola, Júlie Zavackej, ktoré naspievala po presťahovaní do Pittsburghu v rusínskom materinskom jazyku v 50-tych rokoch minulého storočia.

Následne ich posielala svojim blízkym do východoslovenskej dediny Miková, odkiaľ pochádzala. Väčšinu vzácnych záznamov tvoria prevažne pôvodné rusínske ľudové piesne. Ďalšiu časť tvoria kresťanské modlitby nahovorené v modlitebnom recitatíve, ale aj prespievané v cirkevnoslovanskom jazyku.

Staré piesne, ktoré pomaly upadajú do zabudnutia, do modernej podoby znovu oživil operný spevák Igor Kucer v doprovode hudobnej formácie Emotion Group a členovia Štátnej filharmónie v Košiciach.

Výsledkom vzájomnej spolupráce je svieži hudobný projekt s prvkami opery, jazzu a swingu, ktorý by rozhodne nemal chýbať v hudobných zbierkach skutočných hudobných nadšencov.

Väčšina piesní podstatným spôsobom formovala aj umelecký vkus Andyho Warhola, ktorý zásadným spôsobom ovplyvnil podobu moderného umenia 20 storočia.

Názov: Igor Kucer Emotion Group presents songs by Andy Warhol´s mother Julia Warhola

Autor: Igor Kucer a Emotion Group

Vydavateľstvo: CHARISMA PRODUCTION s.r.o.

Kúpiť CD: https://www.duchovne-knihy.sk/p/189/andy-warhol-s-mother

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andy Warhol