Jana Kirschner má za album Morušu Biela dvojitú platinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jana Kirschner má za album Morušu Biela dvojitú platinu
Speváčka si ocenenie dvojitej platinovej platne prevzala na koncerte v Bratislave, kde taktiež pokrstila limitovanú edíciu vinylovej platne Moruša Biela. Foto: Martina Mlčúchová

BRATISLAVA 19. mája (WEBNOVINY) – Slovenská speváčka Jana Kirschner si v nedeľu na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon prevzala dvojitú platinovú platňu za album Moruša Biela (2013).

„Je dôležité, aby sme boli hrdí na svoju prácu, na svoju hudbu. Vzhľadom na situáciu to slovenskí muzikanti nemajú úplne ľahké. Treba dať ľuďom vedieť, že ten album je úspešný. Dvojitá platina nie je len našim ocenením, ale aj ocenením slovenského poslucháča aj slovenskej scény ako takej,“ uviedla 35-ročná speváčka, ktorá na koncerte taktiež pokrstila limitovanú edíciu vinylovej platne. Tá vyšla v náklade 500 kusov, pričom každá má číslo a speváčkin podpis.

Obrazom: Jana Kirschner pokrstila vinylovú platňu Moruša Biela

Obal vinylu vychádza z tej istej grafiky, akú má CD. Vo vnútri nájdu fanúšikovia anglické preklady textov všetkých skladieb, ktoré pripravil Miroslav Rusnák. „Toto je môj prvý vinyl v živote. Moja prvá naozajstná platňa, splnil sa mi sen. Od malička som veľký fanúšik vinylových LP, doteraz mám v tejto podobe všetkých svojich najmilších spevákov. Myslím si, že Moruša Biela rozhodne na vinyl patrí. Verím, že tak ako ja roky opatrujem a teším sa z platní Lennona či Dylana, sa niekto bude tešiť aj z mojej platne,“ vyhlásila Kirschner.

Platňu pokrstila vetvičkami moruše Shina z vydavateľstva Slnko Records, prostredníctvom ktorého album vyšiel. „Naše cesty s Jankou Kirschner sa prelínajú od roku 1997. Práve strom moruša je pre nás symbolický. Úspech albumu ma veľmi teší, je to fantastické. Bolo to pre nás obrovské prekvapenie, že takýto náročný projekt, aj poslucháčsky aj muzikantsky, zasiahol také veľké publikum. Že si ho kúpili, že to počúvajú, že to stále pokračuje. Teraz v podobe vinylovej platne,“ dodala Shina.

Video: Jana Kirschner – Sama, Album Moruša biela

Niekoľkonásobná Zlatá slávica Jana Kirschner vydala albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007) či Krajina Rovina (2010). Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. Druhú časť albumu Moruša s podnázvom Čierna vydá 20. októbra.

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jana Kirschner