Kubánka Glenda vystúpi v nitrianskom klube Mariatchi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Glenda lopez
Kubánska speváčka a flautistka Glenda. Foto: facebook.com/GlendaLopez

BRATISLAVA 22. mája (WEBNOVINY) – Kubánska speváčka a flautistka Glenda vystúpi v sobotu 24. mája v nitrianskom klube Mariatchi. Hudobníčka, ktorá chystá nový album, sa na koncert veľmi teší.

„V nasledujúcich mesiacoch sa chcem sústreďovať najmä na prípravu mojej prvej štúdiovky, a tak mám naplánovaných len minimum koncertov. Starostlivo si vyberám akcie, na ktorých sa predstavím, no pri tejto ponuke som ani chvíľu neváhala,“ uviedla interpretka, ktorá by mala vystúpiť o 21:00.

Pred ňou aj po nej sa návštevníkom a návštevníčkam predstaví známy hip-hopový hudobník David zo Senca. Vstup na koncert je zadarmo. Spomínaní interpreti sa v Nitre ukážu vďaka organizátorom festivalov BA City Beats a BS City Beats. Práve na druhom menovanom, konkrétne 20. júna, sa predstaví aj Glenda.

Glenda pripravuje album s britským producentom Dantonom Suppleom, ktorý v minulosti spolupracoval s interpretmi ako Coldplay, Pet Shop Boys, Seal, Morrissey, Elbow alebo U2. S textami speváčke vypomáha Alan Roy Scott, ktorého prácu je možné počuť v skladbách Céline Dion, Cyndi Lauper či Glorie Estefan.

Video: Glenda Lopez – Despues de Amar

Festivalové soboty v klube Mariatchi organizujú zástupcovia kultúrneho života na Slovensku už niekoľko mesiacov. Nápad vznikol po tom, ako na internete zverejnili video, ktoré zaznamenalo skupinu mužov útočiacich na návštevníkov a tiež majiteľa klubu. Vlastník Mariatchi Radovan Richtárik má z tohto projektu veľkú radosť.

„Po medializovanom útoku som stále práceneschopný, a tak som sa sobotňajších akcií nemohol zúčastňovať. Zo sprostredkovaných informácií ale viem, že sa to ľuďom páči. Ja osobne si myslím, že je to skvelá myšlienka, ktorá dokázala skutočne spojiť rôznych ľudí z prostredia kultúry, ktorých nahneval medializovaný prípad nášho klubu. Zároveň to chápem aj ako protest voči myšlienkam neonacizmu, nenávisti, predsudkov a ich nositeľom. Je skvelé vidieť každú sobotu niečo iné v našom klube. Či už folk, hip-hop, reggae, alternatívu, drum ‚n‘ bass, rómsku kapelu, folklór, punk atď. Je to naozaj nevídaný prejav solidarity, za ktorý sme veľmi veľmi vďační. O to viac, že to všetci robia absolútne nezištne. Je to úplne iný pocit, keď vieme, že v tom nie sme sami,“ uviedol.

Informácie pochádzajú od Jána Papača z Kuulfabrik a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Céline DionGlenda LópezGlenda LopezRadovan Richtárik