Vo veku 83 rokov zomrela matka Richarda Müllera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sviecka
Foto: ilustračné, SITA

BRATISLAVA 15. júna (WEBNOVINY) – Vo veku 83 rokov zomrela matka slovenského speváka Richarda Müllera Eliška Müllerová. Herečka posledný raz vydýchla vo štvrtok 12. júna v domove dôchodcov v Senici.

„Zomrela v spánku, v penzióne, kde bývala. Richarda to veľmi zasiahlo,“ povedal pre portál cas.sk nemenovaný zdroj zo spevákovho okolia. Smutnú správu pre portál Topky.sk potvrdil syn zosnulej.

„Som smutný. Mal som s mamou veľmi blízky vzťah. Šokovalo ma to napriek jej vysokému veku a zdravotnému stavu a tomu, že sa to dalo očakávať,“ uviedol Müller, medzi ktorého najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc alebo Po schodoch.

Eliška Müllerová sa narodila 30. júla 1930. Bola manželkou kolegu Vladislava Müllera, s ktorým mala spomínaného syna. Účinkovala vo filmoch ako Vánoce s Alžbětou (1968), Úsmev Mony Lízy (1968), Statky – zmätky (1973), Žena úspešného muža (1978), Ežo Vlkolinský (1978), Lesanka (1979), Druhovia (1980), Vláčik do stanice víťazstvo (1985), Tá tajovská voda mútna (1987) či Tanec nad plačom (1989).

Informácie pochádzajú z webstránok www.cas.sk, www.topky.sk a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Müller