The Libertines v Paríži odštartujú európske turné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Libertines
Pete Doherty, sprava, a Carl Barat z indie skupiny The Libertines. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 16. júna (WEBNOVINY) – Britská kapela The Libertines absolvuje na prelome septembra a októbra krátke turné po Európe, počas ktorého absolvuje päť koncertov.

Turné odštartujú 30. septembra v Paríži, následne sa predstavia v Amsterdame, Bruseli, Berlíne a nakoniec 5. októbra v Düsseldorfe.

Video: The Libertines – Time For Heroes

The Libertines sa predstavia na pódiu prvý raz od roku 2010 29. júna v škótskom Glasgowe, čo bude warm-up koncert pred vystúpením v londýnskom Hyde Parku. Ten sa uskutoční 5. júla v rámci festivalu British Summer Time.

Dvanásteho júla potom vystúpia na festivale Benicassim v rovnomennom španielskom mestečku a o týždeň neskôr zas na festivale Optimus Alive v portugalskom Lisabone.

Najznámejšiu zostavu

The Libertines

tvorili Pete Doherty, Carl Barât (obaja gitara a spev), John Hassall (basgitara) a Gary Powell (bicie).

Debutový album Up The Bracket vydali v októbri 2002. O dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can’t Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads.

Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes – The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. Formácia oficiálne ukončila činnosť v roku 2004, no v roku 2010 absolvovala niekoľko koncertov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pete Doherty